Bedste Sportsure med Skridttæller

Motionere du meget, eller vil du bare gerne holde øje med om du bevæger dig nok i løbet af dagen, så er en skridttæller et godt redskab. Der findes flere forskellige typer skridttællere, men de mest populære er sportsure med indbygget skridttæller.

Der findes flere forskellige mærker indenfor sportsure, men man kommer nok ikke udenom at Garmin er det største, og at de laver nogen af de bedste ure. Derfor er listen herunder også præget af netop dette.

I denne artikel kigger vi nærmere på hvilke ure med skridttæller, som er de bedste til prisen. Der findes flere ure som er bedre end dem på listen, men de koster en del mere.

De 7 bedste ure, med skridttæller, til prisen

På redaktionen går vi alle med sportsure, og kan derfor tage egne erfaringer med i denne artikel. Derudover har læst ufattelig mange tests og reviews af de mange modeller der findes. Vi har selvfølgelig også læst en masse anmeldelser fra folk som rent faktisk har købt og brugt disse sportsure. Ud fra denne research, er vi kommer frem til følgende sportsure med indbygget skridttæller:

 1. Garmin Vivoactive 4S
 2. Garmin Forerunner 245
 3. Suunto 9 Baro Titanium
 4. Polar Vantage M2
 5. Polar Pacer Pro
 6. Garmin Vivoactive 3
 7. Hama Fit Watch 5910

Garmin Vivoactive 4S

Garmin Vivoactive 4S

Med en Garmin Vivoactive 4S på håndleddet bliver du parat til en aktiv livsstil som aldrig før. I dette Smartwatch fra Garmin får du ikke bare et stabilt ur med skridttæller – du får også en coach, en træningsvejleder, en søvnekspert, betalingskort, musik-afspiller, pulsmåler, vejrtrækningsregistrering mv.

Ja, hvad kunne du ellers tænke dig i et intelligent sportsur? For med Garmin Vivoactive 4S får du det hele i én samlet pakke.

I træningscenteret holder uret både øje med din vejrtrækning, din puls, dit væskeindtag og meget mere. Og når du en gang imellem skal eksperimentere med nye øvelser, så leverer Garmin Vivoactive 4S en animation af øvelsen udført korrekt.

Vivoactive 4S registrerer alle din krops signaler i løbet af dagen. Og når det er tid til at få et samlet overblik, så logger du bare ind på Garmin Connect-app’en på din telefon. Her præsenteres du for alle statistikkerne på et lækkert sølvfad. Så bliver det nemt for dig at tilpasse din hverdag, så du får tilpasset de kommende dage efter din krops signaler.

Fordele

 • Spækket til randen med funktioner og app’s for den sportsglade
 • Beskyttet med Garmins ultrastærke Corning® Gorilla® Glass 3
 • Tag Vivoactive 4S med på svømmeturen, i spaen eller i brusebadet – for den er helt vandtæt (op til 5 ATM)
 • To størrelsesvarianter
 • Fås i mange forskellige farver

Ulemper

 • Anmeldelserne lægger vægt på problemer med softwaren i bl.a. søvn-app’en
 • Remmen passer ikke til større håndled
 • Batteriet afflades hurtigt ved aktiv brug

Specifikationer

Størrelse: 40 x 40 x 12,7 mm.
Diameter på display: 27,9 mm.
Vægt: 40 gram
Batteri-levetid: Op til 7 dage (SmartWatch-tilstand) / op til 5 timer (GPS-tilstand med musik)

Garmin Forerunner 245

Garmin Forerunner 245

Med Garmin Forerunner 245 får du det maksimale ud af dine daglige løbeture i det fri. Uret er specialdesignet til dig, der elsker at løbe, og det tracker på alle din krops signaler – både før, under og efter løbeturen.

Under løbeturen får du flere ting ud af Garmin Forerunner 245. Uret analyserer dit tempo og din rute, og du hører om det, hvis dit nuværende tempo og belastning af kroppen ikke står mål med hvor langt du skal løbe. Efter løbeturen kan du opveje turen på flere parametre. Bør du fokusere mere på skridtlængden næste gang? Kadencen? Eller har uret registreret, at du hviler mere på venstre end højre ben?

Garmin Forerunner 245 giver dig rigeligt med muligheder for at justere din løbeteknik efterhånden, så du til sidst får den maksimale performance ud af den energi, du lægger i sporten. Og når du ikke løber, så måler urets indbyggede skridttæller selvfølgelig også din aktivitet. Uret kommer også med en indbygget coach og træningsplanlægger, der kan vejlede dig i dine næste skridt mod bedre performance i løb. 

Endelig er sportsuret også kompatibelt med Garmin Connect app’en, så du kan få det ultimative overblik over dine løbestatistikker, når ugen er omme.

Fordele

 • Smart, sporty og klassisk på samme tid
 • Tyndt, strømlignet design
 • Spækket med smarte løbefunktioner
 • Vandtæt og svedafvisende

Ulemper

 • Ingen touchskærm
 • Navigationen via knapperne tager tid at vænne sig til
 • Svag baggrundsbelysning på displayet

Specifikationer

Størrelse: 42,3 x 42,3 x 12,2 mm.
Diameter på display: 30,4 mm.
Vægt: 38,5 gram
Batteri-levetid: Op til 7 dage (SmartWatch-tilstand) / op til 24 timer (GPS-tilstand)

Suunto 9 Baro Titanium

Suunto 9 Baro Titanium

Med Suunto 9 Baro Titanium får du en ny, trofast løbemakker i et outdoor sportsur. Uret kommer i et simpelt, stilrent design med en krans af titanium, safirglas samt 3 diskrete knapper på højre side – men det har også touch-display. Indvendigt gemmer det på talrige funktioner og intelligent batteristyring, der holder uret tikkende lang tid efter konkurrenterne løber tør.

Suunto 9 Baro Titanium kommer med op til hele 120 timers batteritid – og det er vel at mærke med GPS-funktionen tændt. Lignende levetid på én opladning er ikke set i andre sportsure på markedet. Du kan vælge mellem 4 forskellige batteri-tilstande.

Hvis du vil have ultra-præcise målinger på ruten og terrænet langs din rute, så er Suunto 9 Baro Titanium også uret, du vil have fat i. Uret kombinerer data fra urets GPS, accelerometer, kompas, skridttæller og højemåler i én intelligent algoritme, der giver dig de mest nøjagtige data om din tur. Selv i områder uden GPS-dækning (fx i en tæt skov) vil uret via de andre datakilder fortsætte med at estimere din position – og den gør det vanvittigt præcist.

Hvis du ønsker mere præcise målinger på din krops præstation, når du er ude, så kan du nemt koble uret sammen med andre eksterne enheder – fx pulsbælte eller kadence-sensor.

Uret er perfekt til dig, der løber, hiker, svømmer, cykler eller dyrker andre former for multisport – kort sagt alle typer af sportsgrene, hvor en god GPS og lang batterilevetid kommer dig til gavn.

Fordele

 • Ultrapræcise rute- og terrænmålinger
 • Vandtæt ned til 100 meters dybde
 • Holder meget længe på én opladning (Ultra-batteritilstand)
 • Spækket med masser af funktioner til mange sportsgrene
 • Lækre materialer til selve uret (titanium og safirglas)

Ulemper

 • Remmen er af middelmådig kvalitet
 • Baggrundsbelysningen er relativt svag

Specifikationer

Størrelse: 51,5 x 51,5 x 17 mm.
Diameter på display: 34 mm.
Vægt: 76 gram
Batteri-levetid: op til 120 timer (Ultra-batteritilstand) / op til 25 timer (Performance-tilstand)

Polar Vantage M2

Polar Vantage M2

Hvis du ønsker en lettere løsning – funktionelt såvel som stilmæssigt – på dit tracking-behov, så er Polar Vantage M2 noget for dig. Her får du et ur med skridttæller, GPS, live body-tracking under træning – alle de funktioner som du skal bruge, pakket ind i et sleakt, lækkert og stilrent design.

Uret simulerer en fullwidth-skærm helt ud til rammen (selvom det ikke helt er det), og rammen i rustfrit stål er fantastisk tynd og lækker. På trods af urets slimme design kan det pumpe hele 40 timers træningstid ud af én opladning, hvilket er mere end du får med mange andre performance-ure i branchen.

Uret ligger lidt i den billigere ende, så det er ikke alle funktionerne, du får med i pakken. Urets skridttæller, GPS og barometer er der (og de måler ganske godt), men samtidig får pulsmåleren kritik for at vise tal, der i virkeligheden har meget lidt med din puls at gøre.

Til gengæld kommer uret med en fantastisk funktion til nætterne, hvor du sover. Som med mange andre ure måler det nemlig på din søvn, og når du vågner præsenteres du med en simpel score, der kort og godt fortæller dig hvor godt du har restitueret i løbet af natten.

Fordele

 • Et rigtig lækkert og stilrent design
 • Godt ur til middel-budgettet
 • Fremragende batteritid på trods af smalt design

Ulemper

 • Der er sparet på funktionaliteten
 • Nogle sensorer (fx puls-sensoren) måler ikke så præcist
 • Ingen touchskærm

Specifikationer

Størrelse: 46 x 46 x 12,5 mm.
Diameter på display: 30,4 mm.
Vægt: 45 gram
Batteri-levetid: op til 40 timer (træningstilstand) / op til 100 timer (batterispare-tilstand)

Polar Pacer Pro

Polar Pacer Pro

Garmin Vivoactive 3

Polar Pacer Pro er Polar’s bud på det perfekte lightweight-løbeur. Og til løbeturen gør uret præcist hvad det skal – og overrasker med indsigter, du kan handle på.

Uret kommer med fremragende sensorer, både til tracking af terræn og din krop – bl.a. skridttæller, pulsmåler, GPS, accelerometer og meget mere. Og når alle data fra løbeturen er indsamlet får du serveret resultaterne på et sølvfad, når du er hjemme igen.

Under løb får du live coaching fra Polar Pacer Pro. Du indstiller blot turens ønskede intensitet på forhånd – og så fortæller uret dig løbende, via måling af din puls, terrænet samt den tilbageværende rute, om du bør skrue op eller ned for tempoet. Ønsker du intervaltræning kan du også nemt opsætte uret til at indikere hvornår det er tid til at give den ekstra gas.

Kort sagt: Polar Pacer Pro gør dét, den lover: Den pacer dig professionelt under løbeturen.

Selvfølgelig er der også nogle parametre, hvor uret ikke har lige så meget fart over feltet. For eksempel kommer uret ikke med indbygget touchskærm, og hvis du ønsker dig funktioner, der rækker ud over dem, der er handy at have til løbeturen, så har det ikke så meget at byde på. Uret er altså primært til dig, der løber – og som elsker at løbe.

Fordele

 • Fremragende sportsur med pacer-funktion
 • Måler godt på både terræn og krop under løb
 • Lang batterilevetid

Ulemper

 • Kedeligt design
 • Begrænset udvalg af funktioner til andre sportsgrene

Specifikationer

Størrelse: 45 x 45 x 11,5 mm.
Diameter på display: 30,4 mm.
Vægt: 41 gram
Batteri-levetid: 35 timer (træningstilstand) / 100 timer (batterispare-tilstand)

Garmin Vivoactive 3

Garmin Vivoactive 3 er lillebroren til Garmin Vivoactive 4S – men det betyder ikke, at den underperformer på alle parametre. Tværtimod, faktisk. Læs mere om dette længere nede.

Med en Garmin Vivoactive 3 får du alle de funktioner, du kunne tænke dig til alle typer af sportsgrene – og mere til. Du kan nemlig også betale i butikkerne med urets indbyggede NFC-chip samt måle dit daglige stress- og form-niveau – og uret giver dig løbende tips til hvordan du kan forbedre din krops tilstand.

Via Connect IQ-butikken kan du gå på opdagelse blandt tusindvis af app’s og programmer, som du frit kan hente ned til din Garmin Vivoactive 3. Uret fungerer altså ikke bare som sportsur med skridttæller, GPS og accelerometer – du får også en masse smarte ekstra-features i form af tracking og software med i købet. Og når du er klar til det, så kan du få præsenteret alle urets tracking-data på Garmin Connect app’en på din telefon.

I forhold til storebroren, Garmin Vivoative 4S, er Vivoactive 3 ikke nødvendigvis en nedgradering. Med en Vivoactive 3 får du både en større skærm samt en bedre opløsning på skærmen, et tyndere design og en smule længere batterilevetid. Der er altså flere fordele ved at gå med Vivoactive 3-modellen – også selvom den tilhører en lidt ældre generation end Vivoactive 4.

Fordele

 • Fantastisk godt all-round fitness-ur
 • Tracker på alle tænkelige parametre
 • Bedre batterilevetid end hos Garmins andre produkter
 • Tyndt, lækkert design

Ulemper

 • Batteriet drænes hurtigt ved performance-brug
 • Ikke intuitiv navigation
 • Flere rapporterer om mindre fejl i softwaren

Specifikationer

Størrelse: 43,4 x 43,4 x 11,7 mm.
Diameter på display: 30,4 mm.
Vægt: 43 gram
Batteri-levetid: Op til 13 timer (GPS-funktion tændt) / op til 7 dage (Smart-tilstand)

Hama Fit Watch 5910

Hama Fit Watch 5910

Med en Hama Fit Watch 5910 får du et glimrende fitnessur til prisen. Uret ligger i den billigere ende af budgettet, og selvom man godt kan mærke det på mængden af funktionerne, så er uret et fantastisk alternativ, hvis budgettet sætter en øvre grænse.

Hama Fit Watch 5910 kommer med en masse indbyggede funktioner, som ledsager den aktive livsstil. Her får du et ur med skridttæller, pulsmåler og accelerometer, der alle arbejder sammen for at analysere din krops bevægelser, og sammenholder dine præstationer med den træningsplan, du selv har lagt. Når dagen er omme kan du nemt se hvor mange skridt, du har gået samt hvor mange kalorier, du har forbrændt. Og uret hjælper dig også i restitutionsfasen ved at give dig åndedrætsøvelser, der kan få dagens stress til at lægge sig om aftenen.

Du skal kun tænke på at oplade uret én gang om ugen. Uret holder nemlig til hele 6 dages aktiviteter på én opladning, og selve opladningen tager blot 2,5 timer. 

Uret gør det også nemt for dig at være opdateret. Du forbinder blot Hama Fit Watch 5910 med din telefon, og så viser den dig både dine SMS’er, indkommende opkald, Facebook-beskeder, WhatsApp-beskeder, e-mails og meget mere.

Fordele

 • Virkelig billig ift. de øvrige SmartWatches på markedet
 • Mange funktioner for pengene
 • God skridttæller
 • Touch-skærm
 • Holder op til 6 dage på et par timers opladning

Ulemper

 • Flere af sensorerne måler ikke altid korrekt
 • Mængden af ekstra app’s og funktioner er begrænset

Specifikationer

Størrelse: 37 x 37 x 10 mm.
Diameter på display: 33 mm.
Vægt: 35 gram
Batteri-levetid: 6 dage

Hvor præcise er ure med skridttæller?

Hvor præcise de forskellige ure er til at tælle skridt, afhænger meget af mærke og nok også prisen.

De ure som har indbygget GPS eller som kan forbindes til din SmartPhone, er generelt mere præcise end de billige ure, som ikke har denne mulighed.

University of Pennsylvania School of Medicine lavede for nogle år siden, et stort studie, hvor de testede en masse forskellige sporture, Apps og kropsbårne skridttællere. Studiet viste at sportsurerne målte mellem 1,5 og 22,7% skridt for lidt i forhold til hvor mange skridt der rent faktisk blev gået (og talt manuelt). Dette studie er fra 2015, så man må formode at de er blevet mere præcise i dag. Eksperter mener at fejlmarginen i dag ligger på max 5-10%.

Som sidenote kan jeg fortælle at studiet viste at de kropsbårne skridttællere kun havde en fejlmargin på ca. 1%, og at de testede Apps havde en fejlmargin på +/-6%.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button