Bedste Ring Light til prisen

Hvis du arbejder med film og foto, eller skaber kvalitetsindhold til dine følgere på sociale medier, så er en god Ring Light en essentiel del af dit professionelle setup.

Her på siden har vi lavet grundarbejdet for dig, så du ikke behøver det. Vi gennemgår de 5 bedste Ring Lights til prisen, og fortæller dig om produkternes fordele og ulemper. Så kan du nemt sammenligne de forskellige løsninger, og investere i den Ring Light, der passer til dine behov.

Ring Lights - De bedste til prisen

De findes mange forskellige modeller og brands i forskellige prisklasser. Vi har derfor undersøgt markedet, ved at tale med eksperter, læse forskellige tests og reviews på nettet, samt sammenlignet specifikationer og anmeldelser på de forskellige  produkter. Ud fra denne research har vi fundet de 5 ring lights som vi mener er bedst til prisen.

 1. Kodak Desk Ring Light 10″
 2. Gillian Jones Ring Light
 3. Ring Light Gulvlampe
 4. Razer Ring Light 12″
 5. Elgato Ring Light

Kodak Desk Ring Light 10"

Kodak Desk Ring Light 10"

Den første Ring Light, som vi kaster blikket på, er Kodak Desk Ring Light 10”. Denne Ring Light hører hjemme på skrivebordet, og vil udgøre den perfekte ledsager på kontoret, når du holder online video-møder.

Designet er fikst og kompakt – perfekt til dig, der har brug for resten af pladsen i rummet. Farven på Kodak Desk Ring Light 10” er hvid og sølv, hvilket er med til at holde apparatet strømlinet og tilpasset ethvert øvrigt setup.

Kodak Desk Ring Light 10” kommer ikke med en stander til gulvet. Bordstanderen, sammenlagt med den lille størrelse på lysringen, afslører hvad dette produkt egentlig er udviklet til: Det lille forbrug foran computeren derhjemme. Ikke desto mindre kan du også nemt bruge den, når der skal tages selfies, eller hvis du skal optage en lille video af dig selv til din Instagram-side.

Kodak Desk Ring Light 10” kommer med flere muligheder for justering. Du kan både justere den op og ned i højden på bordstanderen (38-73 cm.), og lysstyrken går fra 10%-100%. Desuden kommer den også med 3 temperaturindstillinger: “cold”, “warm” og “neutral”. Du kan nemt justere lysindstillingerne på din Ring Light via den medfølgende fjernbetjening på ledningen. Desuden kommer der også en lille Bluetooth-fjernbetjening med i pakken, når du køber denne Ring Light – den kan du forbinde til din telefon, og tage billeder fra den “rigtige” side af kameraet med.

Denne Ring Light er kompatibel med de fleste smartphones såvel som med eksterne webcams. Den er nem at tilslutte strøm – for alt det kræver er blot, at du tilslutter ledningen fra Ring Light’en i din computer. Så bliver det ikke nemmere at få gang i lyset – og få fremragende billeder.

Fordele

 • Lille design – lille pris
 • Justér frit på højden, lysstyrken og lysets temperatur
 • Kommer med fjernbetjeninger for nem betjening
 • Bredt temperaturspektrum (3200K – 7900K)

Ulemper

 • Uden gulvstander har denne Ring Light begrænsede brugsmuligheder

Specifikationer

Diameter: 10 tommer (25,4 cm.)
Lyseffekt i LUX: Ikke oplyst
Max. forbrug: 10 W
Bordstander inkl.: Ja
Gulvstander inkl.: Nej

Gillian Jones Ring Light

Gillian Jones Ring Light

Med en Gillian Jones Ring Light får du en billig Ring Light med gulvstander, der er kompatibel med stort set alle smartphones. Igen er denne Ring Light tiltænkt dem med et relativt begrænset behov – eller med andre ord: perfekt for nybegynderen.

Gillian Jones Ring Light kommer med flere forskellige muligheder for justering. Du kan frit skrue op og ned for lysstyrken, og du kan veksle mellem varmt, koldt eller neutralt lys. Ring Light’en lader sig frit betjene fra fjernbetjeningen, som er fastmonteret ledningen, så du kan gøre det på afstand. Der medfølger også en Bluetooth-fjernbetjening, som du kan betjene udløseren på telefonens kamera med.

Selve ringen har en diameter på 35,5 cm. – en middelstørrelse, der performer fremragende til langt de fleste behov.

Indrømmet: Designet på denne Ring Light er ikke det flotteste. Men det vigtige ved en Ring Light er selvfølgelig heller ikke hvordan den ser ud, men derimod hvordan du ser ud. Og gode billeder og flotte videoklip – ja, dét er en garanti, som en Gillian Jones Ring Light sagtens kan give dig.

Gulvstanderen kan hvad den skal, men der er til dels også den, der trækker lidt fra i designet. Stativet har tre ben, og er justerbart op til 170 cm. højde. Desværre er det ikke muligt at klappe stativet helt sammen, så den på samme tid også kan fungere som bordstander. Her ville du skulle kigge efter en anden løsning.

Prisen er relativt lav, hvilket afspejler Gillian Jones Ring Light som en løsning til nybegynderen. Den samlede pakke af fordele, som du får med denne Ring Light, er med til at gøre den til blandt de bedste Ring Lights til prisen.

Fordele

 • For nybegynderen er dette en fremragende Ring Light til prisen
 • Fjernbetjening sikrer nem betjening fra hvor du står
 • God middelstørrelse Ring Light til de fleste behov

Ulemper

 • Den justerbare stander går kun op til 170 cm., hvilket kan være for lavt for høje personer
 • Ikke egnet til at stå på skrivebordet
 • Der er sparet på designet

Specifikationer

Diameter: 35,5 cm.
Lyseffekt i LUX: Ikke oplyst
Max. forbrug: Ikke oplyst
Bordstander inkl.: Nej
Gulvstander inkl.: Ja

Ring Light Gulvlampe

Ring Light Gulvlampe​

Du skal ikke lade dig snyde af den simple Ring Light Gulvlampe. For selvom denne Ring Light måske ikke oser af kapacitet, så gemmer den på kræfter, der vil mane potentiel kritik til jorden med et “Skam dig!”.

Her får du en Ring Light inkl. stander med en diameter på hele 45 cm. Størrelsen på lysringen gør den perfekt til de større setups derhjemme, eller til det lille fotostudie – og du kan nemt også bruge Ring Light Gulvlampen til selfies. Den performer også ekstra godt til gruppebilleder, hvilket er årsagen til, at den særligt promoveres som en perfekt løsning til fester med mange mennesker.

Lysstyrken er en anden faktor, som vi også skal have med i ligningen. For Ring Light Gulvlampen kommer med hele 800 lumen – et stærkt lys, der kan imødekomme selv de ringeste lysforhold.

Ring Light Gulvlampen kommer på et stativ, der lader sig justere frit i højden. Men den virkelige fordel kommer, når du afkobler den fra stativet. Med muligheden for at tilslutte Ring Lighten til en Powerbank kan du nu skyde videoer i bevægelse med optimalt lys fra start til slut. Mobiliteten er fremragende, og mulighederne uendelige.

Du kan frit justere på lysets temperatur med en række forudindstillede konfigurationer – 2700K – 6400K. Spektrummet er ikke det største, vi har set på denne størrelse Ring Lights, men det kan hvad det skal kunne.

Fordele

 • Kan tilsluttes Powerbank for ekstra fleksibilitet
 • Stærk belysning og stor ring-diameter
 • Højdejusterbar stand til gulvet, der også kan foldes sammen til at stå på skrivebordet

Ulemper

 • Begrænset temperatur-spektrum ift. andre Ring Lights
 • Designet på stativet samt selve Ring Lighten er ikke noget at skrive hjem om

Specifikationer

Diameter: 45 cm.
Lyseffekt i LUX: 800
Max. forbrug: 65 W
Bordstander inkl.: Ja
Gulvstander inkl.: Ja

Razer Ring Light 12"

Razer Ring Light 12"

Med en Razer Ring Light 12” får du en Ring Light, der er som skabt til et setup hjemme ved computeren. Razer er jo egentlig et mærke, der er særligt kendt for at producere produkter til gamere – men du kan nemt også få masser af glæde ud af denne Ring Light, selvom du ikke bruger aftentimerne på at spille online med vennerne.

Når det er sagt, så er Razer Ring Light 12” særligt egnet til Razers egne produkter. Med til Razer Ring Light 12” får du nemlig både en holder til Razer’s egne webcams (købes separat), samt en holder til mobiltelefonen. Muligheder kommer du altså ikke til at gå ned på, men det er ideelt hvis du i forvejen har tænkt dig også at tilkøbe et webcam fra Razer. Til gengæld får du dermed også et setup, der er som skabt til gameren.

En særlig ting ved standeren er, at den kan tilte ringlyset frem og tilbage, så lyset rammer den perfekte vinkel på dig eller det øvrige motiv. Det ser vi ikke hos mange andre Ring Light-standere derude – men det viser sig hurtigt at være ret fikst i mange situationer. Desuden kan standeren også tilpasses skrivebordet, hvis du hellere vil holde dit setup der. 

Razer Ring Light 12” kommer med en USB-strømtilslutning, der sikrer dig fleksibilitet. Du har nemlig dermed også mulighed for at tilslutte ringlyset en Powerbank for ekstra fleksibilitet.

Justeringsmulighederne er mange med denne Ring Light. Du kan veksle mellem tre foruddefinerede temperaturindstillinger, og lysstyrken har 10 forskellige niveauer.

Alt i alt egner Razer Ring Light 12” sig mest til gameren – men den er altså også ganske alsidig. Dette er med til at gøre dette produkt til blandt de bedste Ring Lights til prisen.

Fordele

 • Perfekt til gameren
 • Kommer med en tilt-funktion på standeren
 • Stander kan tilpasses bord såvel som gulv
 • Kan tilkobles Powerbank for ekstra fleksibilitet
 • Lækkert design

Ulemper

 • Ud over kompatibilitet med de fleste smartphones er standeren kun kompatibel med Razers egne webcams

Specifikationer

Diameter: 12 tommer (30,48 cm.)
Lyseffekt i LUX: 500
Max. forbrug: 10 W
Bordstander inkl.: Ja
Gulvstander inkl.: Ja

Elgato Ring Light

Elgato Ring Light

Med en Elgato Ring Light får du en stærk, alsidig Ring Light i fantastisk god kvalitet, og et rigtig lækkert design.

Det første, der springer en i øjnene, når man kaster blikket på en Elgato Ring Light, er designet. Det er fantastisk lækkert, og man kan tydeligt mærke, at der er blevet kælet for tingene. Det gælder både for selve Ring Light’en såvel som for standen.

Når vi nu er ved standen – også denne kan vinkles og tiltes i enhver tænkelig position. Ringlyset hviler nemlig oven på en kugle, der muliggør fri bevægelighed for Ring Light’en. Standen er kompatibel med både smartphones såvel som alle de populære producenters kameraer. Den kan sættes på gulvet, eller fastmonteres på skrivebordets kant. Dette er med til også at gøre denne Ring Light ideel til det professionelle setup.

Elgato Ring Light er den første af sin slags, der arbejder via kantlys-teknologi. Resultatet er en Ring Light-løsning, der er blidere overfor dine øjne, og som skaber et skarpt men blødt lys.

Noget af det, vi synes er ekstra lækkert ved Elgato Ring Light er, at den kontrolleres via en app på din smartphone. Her kan du tilgå alle tænkelige indstillinger på ringlyset, og finindstille det til mindste detalje – både når det kommer til lysstyrken og til temperaturen på lyset.

Alt i alt får du her en komplet løsning, der med garanti vil kunne tilfredsstille ethvert behov for belysning, du måtte have – om det er derhjemme, eller i fotostudiet.

Fordele

 • Lækkert design
 • Kraftigt lys
 • Kan kontrolleres via app på telefonen (eller på Ring Light’en selv)
 • Tiltbar kugle-stander sikrer fri bevægelighed i alle vinkler
 • Kan både placeres på gulv såvel som på bord

Ulemper

 • Kun for de høje budgetter

Specifikationer

Diameter: 43,2 cm.
Lyseffekt i LUX: 2500
Max. forbrug: Ikke oplyst
Bordstander inkl.: Ja
Gulvstander inkl.: Ja

Vigtige faktorer når du vælger en Ring Light

Herunder har vi listet de vigtigste faktorer, du skal holde øje med, når du køber dig et Ring Light setup:

Størrelse og højde

Ring Lights kommer i mange forskellige størrelser. De mest almindelige er med en diameter mellem 8 og 18 tommer (ca. 20-46 cm.). En lille Ring Light er god til close-ups og makrobilleder; en større er bedre til portrætter eller det store fotostudie.

Lysets temperatur

De fleste Ring Lights kommer med forskellige temperaturindstillinger på lyset. Normalt kan du variere lyset i spektrummet 3.000K – 6.000K. Bedre Ring Lights kommer med et større spektrum til at variere lysets temperatur.

Lysstyrken

De gode Ring Lights kommer med justerbarhed indbygget i lysstyrken, så du selv kan indstille hvor skarpt lyset skal være.

Kompatibilitet

Når du køber en Ring Light, så skal du være opmærksom på hvorvidt det pågældende produkt passer sammen med din telefon eller kamera. De fleste Ring Lights kan justeres til forskellige devices, men nogle er også kun kompatible med udvalgte enheder.

Prisen

Endelig er der selvfølgelig prisen – og den skal jo gerne matche (eller underspille) den kvalitet, du får ud af din Ring Light. Ring Lights kommer typisk i prisklasser fra et par hundrede kroner for de små modeller, og til store setups med priser på den anden side af de tusinde.

Kilder

Vi har benyttet mange forskellige hjemmesider, når jeg har læst tests og anmeldelser af Ring Lights. Jeg kan ikke linke til hvert enkelt test, men blot henvise til nogle af de hjemmesider jeg har haft stor nytte af:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button