Bedste kaffe- og termokande til prisen

Hvis du er på udkig efter en ny kaffe- eller termokande til hjemmet, har du måske opdaget at markedet er fyldt til bristepunktet med termokander fra mange forskellige mærker, og det er langtfra alle, som er pengene værd. Derfor har vi lavet en stor undersøgelse, hvor vi har gennemgået en hullens masse tests og anmeldelser af mange forskellige kaffekander og termokander på det nordiske marked. Og på baggrund af den undersøgelse, har vi fundet frem til de 7 bedste til prisen.

Nogen af de ting der ligger til grund for de valgte termokander, er bl.a:

 • Anmeldelser fra kunder som har købt modellen
 • Tests foretaget af eksperter og forbrugermagasiner
 • Termokandens design og æstetik
 • Producentens specifikationer
 • Og ikke midst prisen

De 7 bedste termokander til prisen

Ud fra ovennævnte kriterier, er vi på redaktionen kommet frem til følgende 7 termokander, som vi mener er de bedste til prisen:

 • Stelton EM77
 • Tiger
 • Stelton Amphora
 • Eva Solo Stainless Steel
 • Alfi Gusto
 • Rosendahl Grand Cru
 • Eva Solo Nordic Kitchen

1. Stelton EM77 Termokande 1L

Stelton EM77 1L

Stelton EM77 er, sammen med Tiger, nok den termokande der er flest mennesker som kender. Den blev designet af Erik Magnussen helt tilbage i 1977 – deraf navnet EM77 – og har siden været en af de mest solgte termokander i Danmark.

Termokanden er lavet i et stilrent og minimalistisk design, som kan købes i flere forskellige farver, bl.a rød, hvid, kobber, sort, poleret stål mf. Og når man køber termokanden, følger der to låg med: et vippelåg til når kanden skal stå frit fremme på bordet, samt et skruelåg til transporten.

EM77 er forholdsvis høj og slank, så den fylder ikke meget på fødselsdagsbordet, blandt tallerkener, boller og lagkagen. Og skulle man være uheldig at tabe den, så der er et eller andet der går i stykker, så er den lavet så alle dele kan skiftes. Så behøver man ikke gå ud og købe en ny kaffekande til flere hundrede kroner, man kan blot købe reservedelen til en brøkdel af prisen. Det er da smart.

Stelton EM77 termokanden er lavet med en glasindsats, som isolerer særdeles godt. Det betyder at kanden kan holde kaffen eller the-vandet varmt en hel arbejdsdag.

Alt i alt er dette en termokande, som score højt på alle parametre. Og med det tidsløse design, passer den perfekt ind i de danske hjem, både nu og om 10 år.

2. Tiger Termokande 1L

Tiger 1l termokande

Tiger har været på markedet i mange år, og jeg tror vi alle er stødt på den i en eller anden sammenhæng. Jeg vil faktisk gå så langt, som at sige at det er lidt af en klassiker blandt termokander. Og der en gode grunde til at den er så populær, for udover at været billig, så er den godt isoleret. En gammel test af termokanden viste at den kunne holde vandtemperaturen på hele 80,3 grader efter 6 timer i kanden. Så den kan sagtens klare en hel arbejdsdag.

Udover at været godt isoleret, er kvaliteten også i orden. Låget lukker helt tæt, så skulle man få væltet kanden, render der altså ikke noget kaffe eller the ud af den.

Den klassiske termokande vinder måske ikke nogen priser for design, men det børstede stål står godt til den sorte plastik, og den kan endda fås i 2 andre varianter: hvid og krom.

3. Stelton Amphora Termokande 1L

Stelton Amphora Termokande

Da den prisvindende danske designer, Sebastian Holmbäck, designede denne termokande tilbage i 2021, blev han inspireret af designet på de antikke græske lerkrukker, som blev brugt til transport og opbevaring af vin og olie. Dette kommer til udtryk i den krukke-lignende form, som termokanden har fået.

Stelton Amphora er, lige som andre termokander fra Stelton, designet således at alle dele af kanden kan udskiftes, hvis noget skulle gå i stykker. Det skåner miljøet og ikke mindst til pengepung. Stelton har ligeledes nogen af den ting som de ved virker – nemlig glasindsatsen, som holder utroligt godt på varmen. Så du kan, som altid med en Stelton termokande, være sikker på at din kaffe stadig er varm, når du skal køre hjem fra arbejdet om eftermiddagen.

Stelton Amphora termokanden er lavet af hård plast, som selvfølgelig er fri for BPA og ftalater. Den er desuden designet så man kan skrue bunden af kanden så du nemt kan udskifte glasindsatsen, hvis den uheldigvis skulle gå i stykker. Dermed forlænges kandens levetid, så du får en holdbar og praktisk termokande, der tilmed også har et smukt og unikt designsprog.

4. Eva Solo Stainless Steel Termokande 1L

4. Eva Solo Stainless Steel 1L​

I november 2019 kårede forbrugerrådet TÆNK Eva Solo termokanden som Bedst i Test. Dette gjorde de bl.a med begrundelsen: “Isoleringen er den bedste i testen, og som den eneste kande i testen er den også god til at holde en halv kande varm. Kanden holder tæt, når den ligger ned, og byggekvaliteten er god.”

Eva Solo termokanden kan købes i flere forskellige farver, men vi har valgt denne model i rustfrit stål, da det giver kanden et eksklusivt look.

Det er ikke uden grund, at denne termokande har vundet en række priser for både design og funktionalitet. Den er utrolig robust og lavet af børstet rustfrit stål, med en udskiftelig glasindsats, som isolerer særdeles godt.

Ståltermokanden holder kaffen eller vandet varmt i lang tid, og den praktiske hældetud sørger for at kanden er helt drypfri og nem at rengøre. Det lave tyngdepunkt gør at den står stabilt på bordet.

Denne Eva Solo termokande er en af redaktionens absolutte favoritter, og grunden til at den kun indtager en 4. plads i vores test, er udelukkende pga. prisen, som er lidt højere end dem i top3.

 

5. Alfi Gusto Termokande 1L

Alfi Gusto Termokande 1L

Med Alfi Gusto, får du en termokanden i absolut særklasse. Udover at have et utroligt flot design, er den også lavet af kvalitetsmaterialer i Tyskland. Gusto termokanden er udstyret med glasindsats og en nem vippeknap, så du kun behøver at bruge en hånd når du skal skænke kaffe.

Grundet termokandens dobbeltvæg og glasindsats, som isolerer super-godt, kan den kolde kaffen varm i 12 timer. Men du kan også benytte den til at holde vand eller saft koldt i op til 24 timer. Skal den bruges til varme drikke, skal man lige skylle den i kogende vand først, så kanden er varm når man hælder fx. kaffen på kanden. Så undgår man et hurtigt varmetab.

Alfi Gusto termokanden koster lidt mere en tilsvarende kander, men så får du også en super-god kande, som tilmed ermeget smuk at se på.

6. Rosendahl Grand Cru Termokande 1L

Rosendahl Grand Cru Termokande 1 L

Den testvindende termokande fra Rosendahls Grand Cru-serie, er blevet yderst populær grundet dets industrielle look, som passer godt ind i tidens indretningstendenser i boligen og i borddækningen.

Termokanden er med trykknap, som gør at man ikke behøver skrue låget af hver gang man skal skænke en kop kaffe eller the. Denne funktion hjælper med at holde på varmen, da man ikke lukker kold luft ind i termokanden hver gang.

Rosendahl Grand Cru Termokanden er lavet i hård plast med en dobbelt-glasindsats, som har en utrolig god termo-effekt, så kaffen kan holde sig varm i mange timer.

Alt i alt er termokanden et virkeligt godt køb, og designmæssigt vil den passe ind i de fleste danske hjem. Og så koster den faktisk ikke ret meget i forhold til andre termokander i denne test.

7. Eva Solo Nordic Kitchen Termokande 1L

Eva Solo Nordic Kitchen 1L

Denne termokande fra Eva Solo´s Nordic Kitchen-serie, har et lidt anderledes design end andre kaffekander, og det kan jeg faktisk godt li. Designeren er gået lidt væk fra de gængse designs, som man normalt ser.

Kanden er udført i sort kunststof og er udstyret med en vakuumstålindsats, som holder kaffen varm i timevis. Desuden gør den rund tud, at termokanden er 100% drypfri, så du slipper for kaffepletter på dugen. Termokandens unikke håndtag af egetræ, er med afrundede kanter, som giver et godt greb når man skal hælde med den.

Termokanden performer godt på alle parametre, og kunne lige så godt ha ligget helt i toppen af denne test. Men grundet den lidt høje pris, ryger den nederst. Men bestemt et godt køb, og hvis man kan li designet, så er det bare med at købe den.

Kilder

For at kunne konkludere hvilke termokander der er bedst, har vi måtte læse en masse tests, anmeldelse og produktspecifikationer, som vi har fundet forskellige steder på internettet. Nogen af de kilder vi har benyttet, finder du herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button