Bedste pizzaovn til prisen

Er man fan af hjemmelavet pizza og gerne vil lave dem perfekte hver gang, så er en god pizzaovn vejen frem. Med en pizzaovn får du altid en perfekt sprød pizzabund og skorpe, som kom den fra et pizzeria.

Når man skal købe en pizzaovn, skal man gøre sig lidt overvejelser først. Skal det være en stationær eller transportabel pizzaovn? Skal den bruges indendørs eller udendørs? Skal den varmes op med gas, elektricitet eller brænde? Læs evt. afsnittet “sådan vælger du den rigtige pizzaovn”, længere nede på siden.

De 5 bedste pizzaovne

Der findes mange forskellige pizzaovne, til både indendørs og udendørs brug. Og det er ikke altid lige nemt at finde rundt i de forskellige modeller. Men vi har gjort det hårde arbejde for dig. Vi har gennemgået en masse test og anmeldelser af, tæt på, 100 forskellige pizzaovne, på danske og udenlandske hjemmesider. Og ud fra disse, har vi udvalgt den bedste pizzaovn, indenfor alle brændsel typer: El, gas, kul, brænde og træpiller.

 • Ooni Koda 16 (Gas)
 • Ooni Karu 16 (Kul, brænde og gas)
 • Sage Pizzaiolo SPZ820 (El)
 • Morsø Forno (Brænde)
 • Ooni Fyra (Træpiller)

Ooni Koda 16

Ooni Koda 16

Kåret som den bedste udendørs pizzaovn med 5 stjerner hos tomsguide.com.

4.5/5 stjerner hos bbcgoodfood.com.

En pizzaovn til ægte pizzafans

Hvis du er en ægte fan af pizza og gerne vil tilberede dem, som italienerne gør det, så kommer du ikke udenom at investere i en pizzaovn. I den forbindelse bør du tage et kig på Ooni Koda 16, som er den store model af Oonis udendørs pizzaovne. Den bruger udelukkende gas som brændselsmiddel og kan opbevares udendørs, hvis du tilkøber et overtræk og i øvrigt sørger for, at den kan stå i tørvejr.

Pizzaovnen har i det hele taget et stilrent og kompakt design, og du kan derfor altid finde en plads til den. Derudover giver det kompakte design dig muligheden for at tage den med på campingferie eller på en tur til stranden.

Nem at samle og sætte op

Ifølge tomsguide.com er de tre ben på Ooni Koda 16 nemme at folde ud og ind, og derudover har benene skridsikre fødder, så pizzaovnen altid står stabilt. Onlinemagasinet bbcgoodfood.com vurderer, at du næsten ikke behøver at kigge i brugermanualen, når du sætter slangen til og tænder op første gang, så simpelt er designet.

Ydersiden er i den forbindelse fremstillet af isoleret kulstofstål, så det kun er omkring åbningen, at du kan mærke den intense varme udenpå, og der er derfor minimal risiko for, at du kan brænde dig. Eksperterne vil dog ikke anbefale, at du lader eventuelle børn alene med ovnen, når den er tændt, da den kan væltes på jorden, hvis man trækker i slangen.

Med Ooni Koda 16 kan alle bage den perfekte pizza

Inden du bager din første pizza, skal du huske at lægge pizzastenen i ovnen. Herefter er Ooni Koda 16 nem at tænde, og de L-formede brændere når den optimale temperatur for bagning af en pizza på under 20 minutter. Herefter tager det kun et par minutter for denne pizzaovn at tilberede den perfekte pizza.

Ovnen har en rummelig åbning, hvilket gør det let at få din pizza ind og ud af ovnen ved hjælp af en pizzaspade, der dog skal købes ved siden af. Den er derfor velegnet for begyndere, som ikke helt har styr på teknikken med at bage sin egen pizza i en pizzaovn endnu. Derudover er den eneste mangel i designet, at den ikke har en indbygget termostat, hvilket, ifølge tomsguide.com, ville gøre det nemmere at styre ovnens temperatur under brug.

Hvorfor skal du købe Ooni Koda 16?

Pizzaovnen er nem at sætte op, den er velegnet til alle erfaringsniveauer og så bager den din pizza til perfektion.

Fordele:

 • Stilrent og kompakt design der passer ind alle steder
 • Nem at samle
 • Nem at tage med på farten
 • Har en stor åbning
 • Hurtig at rengøre

Ulemper:

 • Overtræk og pizzaspade følger ikke med
 • Har ikke indbygget termostat
 • En af de dyrere pizzaovne

Ooni Karu 16

Ooni Karu 16 ​

Har fået tildelt 4,5 stjerne af Techradar.dk.

Ooni Karu 16 er en praktisk pizzaovn. Den får ros for at blive hurtig varm og være nem at bruge. Ooni Karu 16 er en opgradering fra tidligere pizzaovne. Den har fået ny teknologi, som gør det nemmere at lave lækre pizzaer. 

Den er tidligere blevet anbefalet til husholdningsbrug og er altså perfekt, hvis man ønsker at kaste sig ud i hjemmelavede pizzaer derhjemme. 

Perfekt til napolitanske pizzaer

Hvis du savner en ægte napolitansk pizza, rammer pizzaer lavet med Ooni Karu 16 rimelig meget plet. Pizzaovnen kan nå 500 graders varme på bare 15 minutter. Når man er oppe på den slags temperaturer, kan man lave ægte napolitanske pizzaer på bare 60 sekunder. 

Derudover er der blevet pillet ved designet af døren. Den er nu lavet af glas. Den nye ‘View Flame Technology’ betyder, at man har et meget bedre udsyn og nemt kan holde øje med pizzaen. I Ooni Karu 16 pizzaovnen er der også et indbygget digitalt termometer, som viser den interne ovntemperatur. Det betyder, at man ikke længere skal prøve at gætte på om, ovnen har den rigtige temperatur eller ej. 

Det er også muligt at kontrollere luftstrømmen. I skorstenen er der nemlig en vippeventil, og der er også en vippeventil i fronten af pizzaovnen. Man kan altså let øge eller nedsætte luftstrømmen og derved selv kontrollere temperaturen i ovnen. Det er for eksempel ikke altid, at man har brug for 500 graders varme. 

Alsidig pizzaovn som kan lave meget mere end bare pizzaer

Pizzaovnen har flere brændstofs-muligheder. Du kan for eksempel holde den i gang med både almindeligt træ og trækul. Det er også muligt at købe en gasbrænder, så man kan kokkerere med gas i stedet for. Træ og trækul er altid populært til pizzaer, da det giver den helt rigtige smag og duft. Med den praktiske brændstofsluge er det nemt at få gang i Ooni Karu 16 pizzaovnen lige meget hvilket brændstof, man vælger at bruge.

Pizzaovnen kan dog bruges til meget mere end bare pizzaer. Man kan for eksempel grille grøntsager, lave bøffer samt meget mere. Hvis man har lyst, kan man også give sig i kast med for eksempel madbrød. Det er kun fantasien, som sætter grænser.

Med et grillareal på cirka 40×40 cm er størrelsen på pizzaovnen noget af det, som tiltrækker flest folk. Den er stor nok til, at man kan lave en ordentligt størrelse pizza, men stadig lille nok til, at man nemt kan have den stående i haven uden, at den fylder alverdens. 

Fordele

 • Relativ let vægt
 • Nem at samle
 • Godt termometer
 • Bruget lidt brændstof

Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Skal bruge en del tilbehør

Sage Pizzaiolo SPZ820

Sage Pizzaiolo SPZ820

Hvis du gerne selv vil kunne lave lækre pizzaer derhjemme, så er en Sage pizzaovn perfekt. Sage Pizzaiolo SPZ820 pizzaovn har 3 varmelementer og 2 sensorer, der sikrer at pizzaen bliver bagt ordentligt over det hele. Du kan derfor lave sprøde pizzaer i denne pizzaovn. Det er en smart funktion, som mange er glade for.

Den roses også af eksperterne for at være meget nem at gøre rent. Det er en funktion, som mange vil sætte stor pris på. Den er klar til brug efter rengøring. Den kan derfor nemt gøres rent lidt efter du har brugt den, sådan den er helt klar til næste gang.

Varmen er perfekt i denne pizzaovn

Alle ved, hvor godt en pizza smager, når den er lavet i en stenovn. Denne pizzaovn er lavet på sådan en måde, at den kan efterligne en stenovn. Den har mange af de samme funktioner og færdigheder, som en normal stenovn har, hvormed du altså kan lave en stenovns pizza uden at have en stenovn. 

Ovnen kan varmes op på 3 forskellige måder. Du kan varme den op til 400 grader, hvilket resulterer i en sprød pizza på kort tid. Hvis du gerne vil have en lækker smeltet ost samt en sprød skorpe, så kan du bruge overvarme-funktionen. Den sidste funktion er varmestrømning, som sørger for, at smagen i alt indholdet bliver bibeholdt på trods af den høje varme i ovnen. 

Element iQ-system gør den ekstra smart

Pizzaovnen er udstyret med Element iQ-system, som Sage selv har designet. Sage Pizzaiolo SPZ820 har altså et intelligent styresystem. Den undersøger, hvor pizzaen mangler varme, og leder derefter varmen herhen. På den måde bliver pizzaen bagt lige meget alle steder. Du ender ikke med en halvbrændt halvdel, selvom den anden del er perfekt. Den er også meget energieffektiv.

Sage Pizzaiolo SPZ820 kan også tilpasse sig alt efter, hvilken type pizza, som du vil lave. Det er altså lige meget, om du laver en klassisk pizza, en normalpizza eller blot en frysepizza. Det sker ved en automatisk temperaturregulering igennem innovative sensorer. Det er meget smart, da de også sørger for, at pizzaen ikke brænder på.

Derfor skal du købe en Sage Pizzaiolo SPZ820

Der er mange fordele ved Sage Pizzaiolo SPZ820, hvilket også er grunden til, at den er så populær, som den nu er. Dog er der også nogle enkelte ulemper, som du ligeledes bør overveje;

Fordele: 

 • Simpel og nem at betjene
 • Meget hurtig opvarmning
 • Konsekvent
 • Kan bruges udendørs
 • Tilpasser sig efter pizzatype

Ulemper: 

 • Den koster mange penge
 • Indgangen er ikke så stor

Morsø Forno

Morsø Forno

Morsø Forno pizzaovnen er blevet testet af eksperter. Den er meget populær blandt eksperterne, da den er blevet kåret som både den bedste pizzaovn, men også den bedste luksuspizzaovn. 

Der er flere gode grunde til, at denne pizzaovn er populær blandt de eksperterne. Den er nem og simpel at bruge. Herudover er den også stilfuld med et flot design. Du skal dog være opmærksom på, at pizzaovnen er forholdsvis tung sammenlignet med andre modeller. 

Pæn og stilren pizzaovn

Pizzaovnen beskrives som en af de bedste produkter på markedet. Det er en smart og stilfuld pizzaovn. Designet er nytænkende og passer ind i mange hjem. 

Den er nem at bruge, hvilket er en stor fordel. Alle kan hurtigt sætte den op, så Morsø Forno pizzaovn er perfekt til alle typer pizzaentusiaster. Den er perfekt til dem, der ofte vil lave lækre pizzaer. 

Morsø pizzaovn er en stor ovn, som kan klare mange forskellige ting. Den kan endda bruges som varmekilde til en halvkold sommeraften, hvis man stadigvæk gerne vil sidde ude i haven og nyde de sene aftentimer med venner eller familie. 

Alsidig og brugbar pizzaovn

Noget, der gør Morsø Forno pizzaovn populær blandt eksperterne, er dens alsidighed. Det er en kombineret ovn, hvilket betyder, at det er en grill- og pizzaovn. Du kan derfor bruge den til meget mere end blot at lave pizzaer.

Ovnens indvendige del er bygget som en traditionel stenovn. Her er der lagt fokus på det lave loft og et bredt brændekammer. Det sikrer en optimal varmefordeling ligegyldigt, om du laver pizza, griller kød eller bager brød.

Du kan også købe ekstra tilbehør som f.eks. en grillrist. Det giver dig endnu flere muligheder, når det kommer til hvilken slags mad, som du vil tilberede.

Gode materialer

Morsø Forno pizzaovn er produceret i højkvalitets materialer. Den er lavet i sort støbejern. Bunden af pizzaovnen er lavet af keramisk sten. Materialerne sikrer god varmeafgivning i ovnen. Det kan derfor ses, at ovnen er klar til brug, når kullet eller træet gløder. 

Du kan hurtigt og nemt rense ovnen. Bunden af keramisk sten kan nemt fjernes, når du er færdig med at lave mad. Det kræver derfor ikke det helt store tidsmæssigt at gøre ovnen ren efter madlavning. Efter rengøring er den helt klar til næste gang, at du skal lave pizzaer i ovnen. 

Derfor skal du købe en Morsø Forno

Morsø Forno pizzaovn har en række fordele, hvilket er med til at gøre den populær blandt eksperterne. Dog har den også nogle få ulemper, som er værd at overveje, inden du tager den endelige beslutning.

Fordele:

 • Flot og stilrent design
 • Nem at vedligeholde og gøre ren
 • Kan bruges til rygning, stegning og bagning
 • Nem at bruge

Ulemper:

 • Er i den dyre ende af pizzaovne
 • Den er tung

Ooni Fyra

Ooni Fyra

Der er ikke noget så godt som en hjemmebagt pizza, og med Ooni Fyra bliver det nemt at udvide definitionen af ”hjemme”. Den fine pizzaovn ser ikke bare flot ud, men er designet til at være nem at transportere. Nu kan du lave pizza hjemme, i sommerhuset, hos naboen eller på ferien!

Den flotte ovn er lavet af pulverlakeret kulstofstål, og med en vægt på kun 10 kg sker der med den rigtige teknik ingen løfteskader, når Ooni Fyra flyttes rundt. Du kan blive nabolagets bedste og mest alsidige pizzakok.

Unik og autentisk smag

Ooni Fyra skal opvarmes af træpiller, og dét giver den en unik, karismatisk smag, som læner sig op ad autentiske, italienske pizzaer. Pizzaen bages i napolitansk stil, hvilket betyder, at den tilberedes hurtigt og bliver dejlig sprød og lækker.

Den her pizzaovn bliver varm på kun et kvarter, og den er designet til at holde på varmen. Så spilder du ikke energien, og du kan lave flere pizzaer lige efter hinanden. Alt, du skal gøre, er at lukke lågen, som let tages af og ikke generer, når du sætter pizzaen ind eller tager den ud. På den måde undgår du også bedst muligt at brænde dig.

I Ooni Fyra kan du lave alle slags pizzaer med enhver topping – pizzaernes verden ligger åben for dig at udforske!

Teknisk avanceret pizzaovn

Med en maksimal temperatur på 500 grader kan du få en pizza lige, som du vil have det – også selvom bunden skal være helt knasende. Dét efterligner en autentisk stenovn, så du kan lave de lækreste pizzaer uden at betale ekstra. En højere temperatur giver desuden en utrolig hurtig bagetid, der kan komme helt ned på ét minut.

Det er nemt at sætte pizzaer ind og tage dem ud, og du vil nemt komme til at føle dig som en vaskeægte pizzakok. Pizza over åben ild og træpiller giver en særlig smag, som du vil få svært ved at vende dig fra, når du først har fået en bid.

Ooni Fyra lader dig bage pizzaer på helt op til 30,5 centimeter i diameter. Ved køb medfølger en pizzasten af cordierit, samt en guide med gode tips og lækre opskrifter, så du i ingen tid bliver en mester i at bruge ovnen.

Fordele

 • God pris
 • Flot design
 • Let og transportabel
 • Varmer op på kun 15 minutter

Ulemper

 • Kan ikke bruges til så mange forskellige formål

Sådan vælger du den rigtige pizzaovn

De fleste mennesker kan godt lide en lækker, hjemmebagt pizza. Derfor er det heller ikke mærkeligt, at pizzaovne bliver mere og mere populære som inventar i hjemmet. Pizzaovnen byder nemlig på en autentisk form for madlavning, som skaber både hyggelige og velsmagende stunder med familie og venner.

Der er et stort udvalg af modeller og typer inden for pizzaovne, og måske sidder du og tænker: “Hvilken pizzaovn er den rette for mig?”. Hvis det er tilfældet, så er du havnet det rette sted. Vi guider dig igennem de forskellige overvejelser, som du kan gøre dig i forbindelse med køb af pizzaovn.

Indendørs eller udendørs?

De fleste forbinder pizzaovne med en udendørs tilføjelse til terrassen eller haven, som bliver brugt flittigt i de varme sommermåneder. Du kan dog også godt for pizzaovne til indendørs brug. Når du skal vælge imellem en udendørs eller indendørs ovn, bør du afdække dit behov.

Spørg dig selv om du foretrækker at kunne bruge pizzaovnen hele året rundt? Hvis svaret er ja, skal du tænke over, om du har noget imod at skulle ud at lave mad i de kolde, danske vintermåneder? Hvis svaret igen er ja, så kan det være et tegn på, at en indendørs ovn er det rigtige for dig. Hvis du mest vil bruge ovnen om sommeren – eller måske bare ikke er særligt kuldskær – så er en udendørs pizzaovn måske det rette valg. 

Med eller uden skorsten?

Du kan både få pizzaovne med eller uden skorsten. Generelt er der mange fordele ved at vælge en pizzaovn med en skorsten – hvis du skal have en indendørs ovn, så er skorstenen et stort must! Den sørger nemlig for, at røgen bliver ledt væk og ud, mens du bruger ovnen.

Det kan være farligt, hvis der opstår røg inde i huset, hvilket man altid skal være opmærksom på, når man tænder op i ovne med levende ild. Hvis du skal have en udendørs ovn, så kan en skorsten stadig være rar. På den måde undgår du, at der kommer røg ud i hovedet på middagsgæsterne. Generelt er forbrændingen også kraftigere i en pizzaovn med skorsten. 

Skal du bruge ovnen til andet end pizza?

Selvom at en pizzaovn lægger op til, at du skal lave pizza, så kan du også bruge den til andet slags mad. Det kan f.eks. være grilning af kød, fisk eller grøntsager. Der er mange muligheder! Du bør altså overveje, hvad du vil bruge den til, da det kan påvirke hvilken pizzaovn, som er den ideelle for dig. 

Hvis du f. eks gerne vil bage brød og kage i ovnen, bør du gå efter en ildfast stenovn, da den kan holde varme i lang tid af gangen. Du kan også få en pizzaovn i rustfrit stål. Den holder ikke lige så effektivt på varmen, men er til gengæld hurtigt til at nå de høje temperaturer. Begge typer ovne kan lave pizza og andre madretter, men den første er især god til kokken, som elsker at bage og langtidsstege maden, imens den anden er mere til madelskeren, som gerne vil have maden hurtigt færdigt.

Kilder og links

Vi har læst mange forskellige anmeldelser og produkttests på både danske og udenlandske hjemmesider. Og ud fra alle disse, har vi udvalgt de pizzaovne du finder på denne side. 

Herunder finder du links til nogen af de hjemmesider vi har benyttet i under vores research:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button