Bedste Mandolinjern

Har du prøvet at lave hjemmelavet agurkesalat eller skåret kartofler i skiver til en omgang flødekartofler, så ved du hvor tidskrævende det kan være at gøre det med en kniv. Her er et mandolinjern næsten et must at have i sit køkken. Et mandolinjern gør det til en leg at skulle skære grøntsager i pæne lige-tykke skiver eller stave.

Men du skal ikke bare købe det første og bedste mandolinjern, som du måske støder på i det lokale supermarked, for der er stor forskel på kvalitet og funktionalitet. Og selvom en model måske koster en del mere end en anden, så er det ikke ensbetydende med at den er bedre. Forvirret? Det kan jeg godt forstå. Men vi har gjort det lidt nemmere for dig med guiden herunder. Vi har nemlig undersøgt markedet, læst en masse test og anmeldelser, og fundet de 7 bedste mandolinjern.

De 7 Bedste Mandolinjern

Vi har på redaktionen lavet en masse research, læst en masse tests og anmeldelser, og selvfølgelig trukket på egne erfaringer fra køkkenet. Og på baggrund af alle de informationer vi har fundet frem til, er vi kommet med vores bud på de 5 bedste mandolinjern. Nr. 1 på listen var der ikke så meget tvivl om, hvorimod de andre 4 mandolinjern er lidt af en smagssag. De 5 modeller vi har valgt er:

  1. OXO Good Grip Håndholdt – Topscore på Amazon
  2. Benriner No.95
  3. OXO Chef´s 2.0
  4. OXO Good Grips V-blad
  5. GEFU Laola
  6. Microplane Gourmet
  7. GEFU Violino

1. OXO Good Grip Håndholdt Mandolinjern - Topscore på Amazon

OXO Good Grip Håndholdt Mondolinjern

Det håndholdte mandolinjern, OXO Good Grip, er et billigt, men alligevel særdeles godt mandolinjern for pengene. Dette kan bl.a ses på Amazon, hvor modellen får en samlet score på hele 4,6 stjerner ud af 5 mulige. Og med over 10.000 bedømmelser, kan man vist godt sige at forbrugerne har talt.

Mandolinjernet er nemt at bruge og det kan indstilles i 3 forskellige tykkelser: 1, 2½ og 4 mm. 

Når man køber dette mandolinjern, følger der en holder med til grøntsagerne. Det beskytter dine fingre, så du ikke skærer dig, når du kommer for tæt på kniven.

Det handy mandolinjern har små fødder i non-slip gummi, som gør, at det står godt fast på køkkenbordet eller ovenpå salatskålen, når du arbejder med det. Mandolinjernet har et behageligt greb i non-slip gummi.

Mandolinjernet er lavet af termoplast (hård plast) og rustfrit stål. Dette betyder at det tåler maskineopvask.

Ud over at være det mandolinjern som score den højeste bedømmelse blandt folk der har købt og brugt OXO Good Grip mandolinjernet, så er det også den billigste model i denne test. Så pris og kvalitet hænger som sagt ikke altid sammen.

2. Benriner No.95 Mandolinjern

Benriner No.95 Mondolinjern

Benriner no.95 er et super godt mandolinjern, som får store roser verden over. The New York Times har bl.a lavet en stor test i USA, hvor modellen klarede sig super-godt. Faktisk blev den kåret som “Vores Valg”.

På Amazon score mandolinjernet også højt. Over 1300 bedømmelser har den, og samlet har den fået en score på 4,6 ud af 5 stjerner. En professional kok har bl.a skrevet følgende i bedømmelsen: Min køkkenchef er meget kræsen når det kommer til køkkenudstyr. Jeg kan huske første jeg skulle bruge dette mandolinjern, der sagde han: “Vær sød ikke at ødelægge det – det er min favorit”.

Benriner no.95 er et meget robust mandolinjern, men uden at være klodset. Det har et godt håndtag, så det er nemt at arbejde med.

På mandolinjernets kniv/blad er vanvittig skarp og der er en trinløs indstilling, som går fra 0,5 mm til 5 mm. Det er smart, fordi du på den måde kan variere det alt efter, hvad du skal skære eller strimle. 

Mandolinjernet kommer selvfølgelig med en holder, som beskytter dine fingre. Uden denne, vil din fingre uden tvivl blive en cm. kortere, og det er ikke kønt syn.

Prisen for denne model, er en del højere end nummer 1, hvilket også er grunden til at den kun har fået en 2. plads. Men du får her et mere robust stykke værktøj, som du kan holde ordentlig fast i når du arbejder.

3. OXO Chef´s 2.0 Mandolinjern

OXO Chef´s Mondolinjern

OXO laver du nogle rigtig gode mandolinjern, og denne model er ingen undtagelse. Med OXO Chef´s 2.0 får du et utroligt alsidigt mandolinjern, hvor du kan lave alt lige fra kartoffelskiver til pommes frites. Du får nemlig hele 21 muligheder for at lave forskellige snit, med tykkelses-intervaller på 0,5 mm.

Mandolinjernets ramme er lavet af hård plast, med et godt håndtag, som gør at man har styr på det hele tiden, når man arbejder. Selve mandolinjernet er lavet af rustfrit stål. Og med sine 45 cm. i bredden, er der ingen grænser for hvad du kan skære. 

Mandolinjernet er utroligt populært både herhjemme, men også i udlandet. På Amazon score den 4,5 ud af 5 stjerner, fordelt på 1400 anmeldelser. Og jeg tænker ikke at så mange mennesker kan tage fejl.

Én af de udtalelser som går igen og igen i anmeldelserne, er at kniven er uhyggelig skarp. Så man skal virkelig passe på fingrene.

En anden god ting, som også bliver nævnt ofte, er låsefunktionen, som gør at du kan gemme kniven. Det gør mandolinjernet mere sikkert.

Men der er selvfølgelig også negative ting at nævne. En af dem som ofte bliver nævnt er tykkelsen på det du skærer. Ja du kan skære papirtynde kartoffelskiver til chips, men modsat bliver dine pommes frites ikke særlig tykke, da max tykkelsen er 9 mm. iflg. producenten. Men iflg. bedømmelserne, er den mindre.

Men udover de nævnte ting, er OXO Chef´s 2.0 utrolig nem at bruge, nem at rengøre og lavet i holdbart materiale, med et blødt non-slip håndtag, så du kan holde et godt greb om produktet.

4. OXO Good Grips V-Blad Mandolinjern

OXO Good Grips V-Blad Mondolinjern

Good Grips V-Blad er endnu et yderst populært mandolinjern fra OXO. Her får du et robust jern, med V-blad, som giver dig mere ensartede resultater når du skærer. Samtidigt skal du ikke bruge lige så mange kræfter, da V-bladet skærer fra to sider på samme tid.

Mandolinjernet kommer med forskellige knive som er beregnet til forskellige udskæringer, hvor selve tykkelsen kan justeres efter behov på siden af mandolinjernet med et drejbart hjul. Her kan du vælge i mellem 4 forskellige tykkelser: 1½, 3, 4½ og 6 mm.

Som mange andre mandolinjern, har denne model en tilhørende slæde/holder, som har 2 funktioner:

  1. Den hjælper med at holde fast i grøntsagen.
  2. Den beskytter dine fingre.

Mandolinjernet er, som tidligere nævnt, yderst populært. På Amazon score modellen 4,5 ud af 5 stjerner, fordelt på over 3300 bedømmelser. Noget af det positive som oftest bliver nævnt i bedømmelserne, er hvor nemt det er at bruge, indstille og rengøre. Desværre er der også en som nævner manglende skarphed som det negative. Men da modellen er med V-blad, opvejer det lidt det negative.

OXO Good Grips V-Blad er lavet i hård plast med skridsikre fødder og et solidt håndtag. Bladene er lavet i rustfrit stål.

5. GEFU Laola Mandolinjern

GEFU Laola Mondolinjern

Med Laola mandolinjernet fra Gefu kan du skære grøntsager i skiver så tynde som 1 mm eller snitte dem Julienne og give dine retter kant og ekstra sprødhed.

Laola-mandolinjernet fra Gefu er en fabelagtig højre hånd, når du skal lave flødekartofler, råkost eller endda agurkeskiver til drinks. Det praktiske mandolinjern kan nemlig både skære strimler og skiver så let som ingenting, og du bestemmer selv, hvor tykt eller tyndt den skal gøre det. Skæreren kan indstilles til en tykkelse på 1-9 millimeter, og når du skærer julienne – altså strimler – kan du vælge en tykkelse mellem 4,5 og og 9 millimeter. 

Sikkerheden er i top, for mandolinhjernet har både beskyttelseskappe og anti-slip fødder, så det står sikkert på køkkenbordet.

Rengøringen af mandolinjernet klares nemt i opvaskemaskinen.

6. Microplane Gourmet Mandolinjern

Microplane Gourmet Mondolinjern

Med Microplane Gourmet mandolinjernet, får du utroligt meget for pengene. Med dette mandolinjern får du de samme funktioner, som de dyrere modeller, men du sparer både økonomisk og pladsmæssigt. Dette mandolinjern er nemlig mindre end de fleste, og fylder derfor ikke din plads op i køkkenet.

Mandolinjernet kommer med 2 skær, så du både kan anvende det til skiver, men også som julienneskærer. Derudover er det lavet i høj kvalitet, der gang på gang vil hjælpe dig med at sikre de bedste resultater i køkkenet. 

Ud over et soft grip håndtag til at holde godt styr på mandolinjernet, så er produktet også udviklet med skridsikre gummifødder. Disse sørger for, at produktet står fast på bordet og derved ikke smutter uhensigtsmæssigt. Jernet snitter skiver med en tykkelse på 2 mm på alle råvarer, så du kan være sikker på at få lige stykker, uanset hvad du skal have skåret.

7. GEFU Violino Mandolinjern

GEFU Violino Mondolinjern

Med GEFO Violino, får du et funktionelt og kompakt mandolinjern med mange muligheder. Med dette værktøj kan du forvandle almindelig madlavning til en kulinarisk oplevelse på et øjeblik.

Mandolinjernet kommer med tre udskiftelige skæreflader, så du kan lave terninger, skiver, pinde og meget mere. Og med de fire skridsikre fødder, vil det blive siddende på enhver overflade uden at skøjte rundt, med risiko for at komme til skade på det uhyggeligt skarpe blad, som er lavet af japansk knivstål.

I bunden af GEFO Violino mandolinjernet, sidder en står drejeknap, som du bruger til at justere tykkelsen på de råvarer du skærer.

Efter brug kan du roligt sætte mandolinjernet i opvaskemaskinen, og det samme gælder alle de medfølgende dele.

Kilder og links

Vi har læst mange forskellige anmeldelser og produkttests på både danske og udenlandske hjemmesider. Og ud fra alle disse, har vi udvalgt de mandolinjern du finder på denne side. 

Herunder finder du links til nogen af de hjemmesider vi har benyttet i under vores research:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button