Bedste Gamer Mus til prisen

En gamer mus er det vigtigste værktøj når man spiller computer. Man kan have en nok så hurtigt gaming-pc, men hvis du har en langsom og upræcis mus, så vinder du ikke.

I denne guide vil du lære om de forskellige typer gamer mus man kan købe, hvilke der er gode og hvilke du bør holde dig fra.

De 5 bedste gamer mus

Da jeg har tidligere været ejer af en webshop med speciale i gaming udstyr, har jeg denne gang haft mulighed for at teste en masse forskellige gamer mus indenfor de mest kendte brands i gaming verdenen. Ud fra disse test, er jeg kommet frem til de 5 bedst gaming mus. De 5 udvalgte er:

 1. Roccat Kone Pro Air
 2. Corsair Glaive RGB Pro
 3. Logitech G502 Lightspeed
 4. Razer Mamba Elite
 5. Corsair M65 Pro

1. Roccat Kone Pro Air

Roccat Kone Pro Air

Når du gamer, er det vigtigt, at du har en hurtig gamer mus, der kan reagere hurtigt på dine bevægelser. Her er Roccat Kone Pro Air et fortræffeligt valg. Med sin ultralette vægt på 72 gram uden ledning kan du lynhurtigt flytte musen rundt, når du spiller.

Samtidig har musen også et ergonomisk design og en lav klikforsinkelse, hvilket giver dig de bedste betingelser for en god spilleoplevelse. Derfor er Roccat Kone Pro Air også et fantastisk valg til dig, der elsker at game.

Ergonomisk design for maksimal komfort

Som nævnt er Roccat Kone Pro Air et godt valg, når du gerne vil have en let gamer mus. Det skyldes, at musen kun vejer 72 gram uden ledning. Hvis du gerne vil bruge en ledning til musen, når den stadig kun op på 101 gram, hvilket absolut stadig er i den lave ende af vægtskalaen.

Til trods for sin lette vægt, føles musen stadig meget robust. Derfor er den også behagelig at holde ved, og du vil ikke føle, at du mister grebet, som nogle letvægtsmus ellers kan give følelsen af. Det skyldes blandt andet også, at musen har en mat overflade, der giver et godt greb.

Musen er designet til at blive brugt med højrehånd, men derover egner den sig godt til næsten alle håndstørrelser. Derfor kan du roligt købe musen, uanset hvilken størrelse hånd du har.

Lynhurtig reaktion

En stor fordel ved Roccat Kone Pro Air er, at musen har en fortræffelig lav klikforsinkelse. Derfor reagerer musen utroligt hurtigt, når du gamer.

Derudover har musen også en lav og justerbar LOD, så musens sensor hurtigt stopper, når du løfter den fra overfladen. Det giver dig en mere nøjagtig reaktion. Ligesådan bliver reaktionen også forbedret af, at musen har en bred DPI rækkevidde. Faktisk kan du endda justere musen med 50 DPI, så DPI passer til netop dit formål med musen.

Bestem selv dit design med RBG lys

Roccat Kone Pro Air er også udstyret med RBG lys, der står for Red Green Blue. Det betyder, at du har mulighed for at skifte musens farve, så den passer til dit øvrige udstyr. Hvis du har øje for detaljen og elsker det gennemførte look, vil du helt sikkert også elske, at musen har RBG lys.

Langt batteriliv

De fleste gamere bruger ikke ledning til deres mus, da de ønsker den ultimative bevægelsesfrihed. Hvis du er én af dem, er det vigtigt, at din mus har et langt batteriliv.

Roccat Kone Pro Air giver dig 100 timer batteriliv, når musen er fuldt opladet. Faktisk har musen 5 timers batteriliv, når du blot har opladet den i ti minutter. Derfor er det også en fantastisk mus til dig, der gerne vil game uden ledning.

Personlig favorit

Roccat Kone Pro Air er nok den bedste gamer mus jeg har prøvet. Efter jeg testede den, blev min egen mus skiftet ud med denne.

Musen har nogen stærke specs, et godt ergonomisk greb og en fremragende batteritid. Men det er også den dyreste på listen.

Har man andre Roccat-produkter på sit skrivebord, kan man synkronisere RGB-lyset med andre kompatible produkter, så man får det fedeste gaming-setup. 

FOR:

 1. Fremragende batteritid
 2. Godt ergonomisk greb
 3. Høj DPI

IMOD:

 • Den er dyr
 • Manglende DPI-knap

Tekniske highlights

Forbindelse: Trådløs
Sensor: Optisk
Knapper: 5 stk.
Sideknapper: Ja
DPI: 19000
Vægt: 75 g.

2. Corsair Glaive RGB Pro

Corsair Glaive RGB Pro

Når det gælder højtydende gaming-mus, er Corsair Glaive RGB Pro en af de bedste på markedet. Den er fyldt med funktioner, som enhver gamer vil elske, herunder en 18.000 DPI optisk sensor, DPI-skift i farten og RGB-belysning, der kan tilpasses. Men det, der virkelig adskiller denne mus fra konkurrenterne, er dens unikke design. De ergonomiske konturer på Glaive gør den ekstremt behagelig at bruge i lange perioder, selv under intense spilsessioner.

Hvis du leder efter en gamer mus i topklasse, der giver dig en fordel over dine modstandere, så skal du tjekke Corsair Glaive RGB Pro ud. Det er en af de bedste gaming mus på markedet og vil helt sikkert hjælpe dig med at tage dit spil til det næste niveau.

Hvad skal man kigge efter når man køber en gamer mus?

Når du skal købe en gamer-mus, er det vigtigt at huske på, hvad dine behov er. Hvis du er en professionel gamer, har du brug for en mus, der kan give dig den hastighed og præcision, som du har brug for for at vinde. Hvis du derimod er en casual gamer, er du måske mere interesseret i en mus, der er behagelig at bruge og har smarte funktioner som f.eks. tilpasselig RGB-belysning. Uanset hvad dine behov er, er der en gaming-mus derude, som er perfekt til dig.

Glaive RGB Pro er en MOBA mus i en anden liga

Når du spiller MOBA-spil, har du brug for en mus, der kan give dig den hastighed og præcision, du har brug for, til at nedlægge dine modstandere. Corsair Glaive RGB Pro er en af de bedste MOBA-mus på markedet takket være dens optiske sensor på 18.000 DPI og syv programmerbare knapper. Hvis du leder efter en mus, der vil hjælpe dig med at dominere i din næste MOBA-kamp, skal du ikke lede længere end Glaive RGB Pro.

Vælg din egen rapporteringsrate

Med Glaive RGB Pro kan du selv vælge hvor hurtigt din mus skal sende feedback til computeren. Du kan vælge imellem 1000Hz, 500Hz, 250Hz og 125Hz. Det betyder, at du kan finjustere din mus, så den passer til din spillestil. Hvis du er en hurtig gamer, der har brug for øjeblikkelig feedback, skal du vælge en høj rapporteringshastighed.

FOR:

 1. Udskiftelige sidegreb
 2. Høj DPI
 3. Utrolig PixArt PMW3391 optisk sensor

IMOD:

 • Den er dyr
 • Ikke så ergonomisk som andre gamer-mus

Tekniske highlights

Forbindelse: USB-kabel
Sensor: Optisk
Knapper: 7 stk.
Sideknapper: Ja
DPI: 18000
Vægt: 115 g.

3. Logitech G502 Lightspeed

Logitech G502 Lightspeed

Logitech G502 Lightspeed er ikke blot en fed gamer mus, men en gamer mus der topper hitlisterne. Som alle andre modeller af den populære 502, så er du sikker på, at du får en gamer mus af høj kvalitet, hvor du uden tvivl får lidt ekstra for pengene. Logitech G502 Lightspeed er en gamer mus i højeste klasse, hvor du får hastighed lidt udover det sædvanlige sammenlignet med de tidligere modeller, og en gamer mus der altid er pålidelig. 

Logitech G502 Lightspeed teknologi 

Hvis du gerne vil have et lidt nærmere kig på Logitech G502 Lightspeed, så vil du måske opdage, at den er mindre en hel del om de tidligere 502 modeller. Dog er der markante forskelle, når det kommer til teknologien. Her er der udelukkende anvendt den allernyeste teknologi på området, som sikrer den ultimative gamer mus. Der er både tale om Lightspeed teknologi, der sikrer lynhurtig reaktion, Hero 25K med den højeste DPI ydelse på markedet samt Powerplay plade, som sikrer konstant action, når du spiller og undgår afbrydelser. Altså alt i alt er Logitech G502 Lightspeed en gamer mus til dem, der kun vil have det bedste. 

Få fingrene i en strømbesparende gamer mus 

Hvis du gerne vil spare lidt på strømmen og have hænderne på en eksklusiv trådløs gamer mus uden at skulle opleve afbrydelser, eksempelvis i form af opladning, så er Logitech G502 Lightspeed det helt rette valg. Med den særlige Hero 25K-sensor opnår du først og fremmest den absolut højeste sporingshastighed der findes på markedet. Med 400+ IPS over hele spektret, så får du yderligere 10 gange så stor en strømbesparende effekt sammenlignet med de tidligere modeller, der kendes fra Logitech 505 serien. Det lille batteri, der skal til, er ligeledes med til at reducere vægten af din gamer mus, til fordel for bevægeligheden på pladen. 

Trådløs opladning af din gamer mus har aldrig været nemmere 

Der er ikke noget værre end at have en ledning siddende i din gamer mus når du skal være hurtig på hånden og have fri bevægelse. Derfor er der selvfølgelig heller ingen ledning på Logitech G502 Lightspeed musen. I stedet er der en tilhørende plade, der sørger for, at du altid har fuld forbindelse til din PC, samtidig med at du oplader din gamer mus. Der er altså ingen afbrydelser, og du kan spille lige så lang tid, som du måtte have lyst eller behov for. Logitech G502 Lightspeed er altså en gamer mus til dig, der ønsker det bedste fra alle verdener og leder efter lækre detaljer samt den nyeste teknologi på området. 

FOR:

 1. Benytter den fremragende HERO sensor
 2. Ergonomisk design
 3. Fremragende batteritid
 

IMOD:

 • Den er dyr
 • Manglende DPI-knap
 • For mange knapper, som kan give fejlklik

Tekniske highlights

Forbindelse: Trådløs
Sensor: Optisk
Knapper: 11 stk.
Sideknapper: Ja
DPI: 16000
Vægt: 114 g.

4. Razer Mamba Elite

Razer Mamba Elite

Er du på udkig efter en gamer mus af høj kvalitet til en god pris? Så er Razer Mamba Elite et rigtig godt valg. Her er der kredset om de små detaljer, hvilket gør, at musen føles gennemført. Det er en responsivt mus, hvor du ikke vil få problemer med lag eller andre forstyrrelser, når dit fokus er på dit computerspil. 

Det er en populær mus, hvilket også skyldes, at musen er rigtig god og fyldt med lækre funktioner, som alle gamere helt sikkert kan bruge, når de spiller. 

Komfortabel at bruge i lang tid

Musen er komfortabel at bruge, hvis du skal sidde og spille i lang tid. Det skyldes det gode design, hvilket gør, at Razer Mamba Elite musen passer perfekt ind til hånden. 

Der er lavet et latex område på siden af musen, hvilket giver et rigtig godt grip til personer, der godt kan komme til at svede i deres håndflader, når de spiller computerspil. Det er en rigtig god funktion, da det er vigtigt, at du altid har fuld kontrol over din mus. 

Dens funktionalitet er rigtig god

Mamba Elite har en 16.000 DPI optical sensor med en maksimal IPS fart på 450. Det gør den hurtig responsiv, hvilket gør den brugbar til rigtig mange forskellige spil. 

Den er også udstyret med 9 knapper, der kan programmeres til netop præcis dig. Den kan huske op til 5 profiler af gangen. Derudover så har den også et scroll hjul i midten. 

Det er en mus, der helt klart er rigtig god og solid. Den egner sig specielt godt til dem, der spiller FPS spil. Derfor kan du med fordel vælge at købe denne gamer mus, hvis du skal spille FPS spil. 

Fordele ved Razer Mamba Elite

En af de største fordele, ved at have en Razer Mamba Elite, er den lave reaktionstid. Reaktionstiden er helt i bund, hvilket er rigtig vigtigt, når det kommer til at have en god gamer mus. 

Designet er rigtig godt på musen, og det er muligt at programmere musen, sådan den passer perfekt til en selv. Det er et stort plus i bogen, at det er muligt at personalisere den. 

Ulemper ved Razer Mamba Elite

Musen kan godt gå hen og blive lidt for stor, hvis du har en smal hånd. Det kan derfor godt gå hen og blive en ulempe for dig. Derudover så er musen ikke trådløs, hvilket kan gøre det hele lidt mere besværligt. Det kan både være i forhold til at transportere musen eller blot bruge den til at spille.

Grundet dens lidt store design og kabel kan den godt være svært at have med rundt på ferie eller andre ting. 

FOR:

 1. Det er den billigste gamer mus på listen
 2. Godt ergonomisk greb
 3. Lav reaktionstid
 

IMOD:

 • Tykt og lidt stift kabel
 • Lidt stor hvis man har et lille hånd

Tekniske highlights

Forbindelse: USB-kabel
Sensor: Optisk
Knapper: 9 stk.
Sideknapper: Ja
DPI: 16000
Vægt: 96 g.

5. Corsair M65 Pro

Corsair M65 Pro​

Hvis du gerne vil være en dygtig gamer, der ofte vinder, så er det med at have udstyret i orden. Det kræver den rette skærm, det rigtige tastatur, en behagelig stol og ikke mindst den perfekte gamer mus.

Et godt bud på den helt rigtige gamer mus er Corsair M65 Pro.

Ud over at være testet og anbefalet af blandt andet Trusted Reviews, så har gamer musen Corsair M65 Pro kort fortalt den teknologi, der skal til for at vinde. Musen er med ledning og er oplagt til FPS gaming.

Corsair M65 Pro er let og har en høj holdbarhed

Vælger du at købe Corsair M65 Pro, så kommer du til at eje en mus, der med sin aluminiumramme ikke vejer særlig meget.

Musen er udstyret med et helt særligt tuning-system, som betyder, at du kan sætte musens tyngdepunkt efter din personlige spillestil. Som med så mange andre gamer mus, så er de designet efter komfort, og derfor har Corsair M65 Pro også en form, der er veltilpasset de flestes greb.

Der er i alt otte knapper på musen, og alle knapper er placeret strategisk til at være bedst tilgængelige under et spil. Det er desuden muligt at indstille knapperne præcis efter dine egne ønsker, og det kan være en stor fordel, når du vil forbedre dit spil.

Corsair M65 Pro har desuden en høj klik-kapacitet på hele 20 millioner klik. Det sikrer dit spil, selv hvis det står på i flere timer. Det betyder også, at musens holdbarhed er høj.

Hvorfor skal jeg overhovedet købe en gaming mus?

Det kan virke overvældende at skulle betale så mange penge for en gamer mus, når man let kan gå ned i den nærmeste elektronikforretning og få en helt almindelig mus til meget billigere penge.

Men med den rigtige mus vil du faktisk være i stand til at forbedre dine evner i diverse spil betydeligt, og derfor er det også penge, som er godt givet ud.

For i en gamer mus er der først og fremmest en sensor, som øger præcisionen betydeligt. I Corsair M65 Pro er der tale om en 12.000 DPI sensor, og det har en enorm betydning for musens nøjagtighed. Det gør det nemmere at klikke på mål i diverse spil, også selvom de mål er både små og hurtige.

Desuden er en gamer mus udstyret med unikke knapper til både højre- og venstreklik. På Corsair M65 Pro er der eksempelvis tre knapper på siden af musen, der inkluderer en såkaldt sniper-knap, der, når du holder den inde, skifter til en lavere CPI-indstilling, som vil give mere præcise bevægelser, så længe knappen holdes inde.

FOR:

 1. Fremragende optisk sensor
 2. Godt ergonomisk greb
 3. Vægt kan justeres
 4. Smart sniper-knap
 

IMOD:

 • Manglende opbevaringsmulighed til ubenyttede vægte
 • Overfladen kan opbygge sved

Tekniske highlights

Forbindelse: USB-kabel
Sensor: Optisk
Knapper: 8 stk.
Sideknapper: Ja
DPI: 12000
Vægt: 115 g.

Sådan vælger du den bedste gamer mus

Det er langt fra kun din PC, der har indflydelse på dine præstationer i forbindelse med gaming. Tilbehøret (både headset, musemåtte og mus) har stor betydning for, hvor effektivt du kan reagere i dine spil, og hvor godt du kan kommunikere med andre. 

En gamer-mus skal passe til dine behov. Du skal vælge mus i forhold til anvendelsesformål, pris og krav til ergonomi. Herunder finder du en stor guide til at vælge den bedste gaming mus til dine behov. Du får råd og vejledning til at sammenligne forskellige mus, og du får svar på, hvad de tekniske termer og formuleringer betyder i produktbeskrivelser.

Derfor skal du forholde dig til forskellige typer af mus til gaming

For at få succes med dine spil skal dit udstyr matche din tekniske egenskaber og type af gaming. Når det kommer til spil, hvor der stilles krav til hurtig reaktionstid, er det afgørende, at du får effektiv feedback fra din mus, når du bevæger den.

Uanset om du spiller i fritiden, eller om du har taget gamingen til et semi-professionelt niveau, skal du forholde dig til kvaliteten af dit udstyr. Når du undersøger mus online, vil du erfare, hvor stort markedet for det uundværlige gamertilbehør er blevet. Der er flere hundrede forskellige gamer mus at vælge imellem, og de varierer i både design, look og ikke mindst tekniske egenskaber. 

Er du ny på området for gaming? Eller er du på udkig efter en gave til ham eller hende, der bruger masser af tid på spil såsom League of Legends, World of Warcraft, Fortnite eller Counter-Strike?

Du har brug for at have kendskab til elektronik, når du vil kende til betydningen af de mange specialformuleringer, der bruges i produktbeskrivelser af mus til gaming. Det kan svare sig at sætte sig ind i betydningen bag de mest brugte udtryk, som gamer mus beskrives med.   

Guide til køb af bedste gamer mus - disse elementer skal du have styr på

Det er en fordel at købe gamer mus på nettet. Her får du det største overblik over de bedste mus på markedet, og du kan finde testanmeldelser og brugbare produktbeskrivelser, der kan hjælpe dig med at få købt den bedste mus. 

1. Vær afklaret med anvendelsesformål

Det er de færreste unge og voksne, som kun anvender mus til gaming. De fleste af os vil bruge PC og tilbehør til både kontorarbejde, skoleopgaver samt spil. Det er en god idé at have anvendelsesformål i mente, når du sammenligner forskellige gamer mus. 

Selvom en mus betegnes som en gaming mus, kan den uden problemer anvendes til surfing på nettet, billedredigering, tekstbehandling og andet. 

2. Med eller uden ledning?

Et af de vigtigste punkter at være opmærksom på handler om, hvorvidt din mus skal have ledning eller ej. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at det er de nyeste mus på markedet, der er lavet i trådløs udgave. Der er fordele og ulemper ved begge typer.

Det er en praktisk fordel at vælge mus uden integreret ledning, der skal kobles til din PC via et USB-stik. Du slipper for generne ved, at ledningen pludselig kommer i vejen på musemåtten og forstyrrer dit spil. Derudover er det nemmere at opbevare og transportere din mus, når der ikke er en ledning at beskytte. 

Som nybegynder med gaming kan det være ønsket at spare penge. PC, spil, mus, headset og musemåtte kunne være en dyr fornøjelse at købe. Du kan forvente, at det er gamer mus med integreret ledning, der befinder sig i den laveste ende af prisskalaen. Er du usikker på, hvilke tekniske egenskaber din mus skal have, kan det være en hjælp for nybegynderen at starte med en budgetvenlig mus med ledning. Med denne kan du skabe dig dine første erfaringer, og du kan blive afklaret med behov, så du bliver klar til at investere i en dyrere og mere avanceret gamer mus på et senere tidspunkt.

Du skal være opmærksom på, at den trådløse mus skal lades op eller have skiftet batteri for at kunne fungere optimalt. 

3. Ergonomi

Gaming er en tidsslugende aktivitet for mange. Når du sidder flere timer dagligt ved skærmen og er aktiv med spil, skal din mus være skabt til at tage hensyn til dine fysiske behov. Flere og flere mus til gaming designes i ergonomiske udgaver, som kan være med til at mindske skader og muskelspændinger ved skulder, nakke og håndled. 

Du får et stort udvalg af ergonomiske gamermus at vælge imellem fra nogle af de største og mest kendte producenter af gamingudstyr, når du handler online.

Det er let at genkende de populære mus, da udformningen på dem er skabt til at matche din hånds naturlige form og stilling. Mange af musene har nubrede og gummibelagte områder, der hjælper dig med at have et stabilt og sikkert greb om tilbehøret. 

De nyeste udgaver af ergonomiske gaming muse er dem, som er skabt i vertikale udgaver. Disse er speciallavet med formålet at undgå overbelastning og smerter i fingerled, håndled og skulderområde. 

4. Pris 

Det er muligt at finde gamer mus på nettet fra 300 kroner og op til 1.000-1.2000 kroner. Når det kommer til elektronik, skal du forvente, at du får, hvad du betaler for. Det vil sige, at det er de dyreste mus, der har den hurtigste reaktionstid, og som er skabt til at imødekomme dine ergonomiske behov.

En god gamer mus til omkring 500-800 kroner giver dig stor tilfredshed med dit spil. Og du får tilbehør, som du kan bruge til både spil, surfing online, skriftligt arbejde og andre opgaver foran PC. 

5. Materialer 

Det er værd at bruge tid på at undersøge, hvad gamer mus er lavet af. Materialet på dit udstyr til hånden kan have stor påvirkning på din tilfredshed med tilbehøret samt din evne til at manøvrere med det. 

De mest brugte materialer er plastik, gummi, teflon og memoryfoam. 

Plastik: Langt de fleste mus til gaming er bygget op af ABS plastik. Den store fordel ved materialet er, at det er modstandsdygtigt og slidstærkt. En anden betydningsfuld fordel ved materialet er den lave vægt. Mange gamere fokuserer på at vælge en lavvægtsmus, da den er nem og smidig at håndtere. 

De billigste gamermuse er gennemført lavet af plastik. Sørg for at holde øje med overfladen af din mus, når den er skabt af plastik. Det bedste er at vælge en model med nubret eller ‘grov’ overflade, der gør det lettere for dig at få et stabilt greb om dit tilbehør. Bliver dine hænder svedige, kan den glatte overflade forringe dit spil, da du mangler kontrol over musen. 

Gummi: Vil du have en komfortabel gamermus, der skal være behagelig at bruge i flere timer i streg? Når du vælger en mus med gummibelægning på overfladen, kan du nyde godt af et stærkt greb og en god ergonomi. Med gummioverfladen er det uden betydning, som din mus er lavet med en blank plastikform. 

Memory foam: De mest eksklusive varianter af gamermuse er dem, der er lavet med belægning af memoryfoam. Den store fordel ved memoryfoam er, at skummet former sig efter konturerne i din hånd. Din hånd trykaflastes, så overbelastning af fingre, håndled og skuldre mindskes. Det anbefales, at du køber en ergonomisk gamermus, når du sidder foran Pc’en mere end 1 time om dagen og er aktiv med musen. 

Selvom mus med memoryfoam ligger i den høje ende af prisskalaen, får du højkvalitetsudstyr, du kan se frem til at få glæde af i mange år frem. 

Teflon: Langt de fleste mus har en underside af teflon, der også kendes under betegnelse “PTFE”. Teflon er et blankt og glat materiale, der tillader musen at glide så let rundt på musemåtten som muligt.

6. Features 

Mange gamer har personligt udstyr. Det kan være en særlig skærm, eller det kan være gamerstol- og bord, der er skabt i et bestemt design. Er du aktiv med gaming sammen med andre, kan det være ønsket, at din mus skiller sig ud. Mange af de moderne og populære gamer muse er skabt med LED lys, der kan indstilles i farvesætning. Du kan bestemme, hvordan looket omkring dit gamerbord skal tage sig ud, og du kan skifte lys efter behov. 

Særligt om opsætning af din gamer mus

Der vil være forskel på opsætningen af din gamer mus alt efter, hvilken model du har. De mest simple opsætninger får du med en kablet mus. I princippet kan du begynde at game, så snart du har sat musens USB-stik til USB-indgangen i din computer. 

Har du en trådløs mus, skal du bruge et par minutter mere på opsætningen. Det er nemt for alle uanset erfaring med elektronik at koble en trådløs gamer mus til Pc’en. Du får adgang til et indstillingsprogram, når du har en avanceret gamingmus. I programmet kan du justere på følsomheden, og du kan ændre LED lyset. Der vil følge en manual med til din mus, som du skal tage udgangspunkt i. 

Der kan være forskel på, hvordan du installerer din mus afhængigt af, hvilken producent der står bag.

Værd at vide om at købe gamermus på tilbud

Der kan være forskellige grunde til, at det er ønsket at spare penge på gamingudstyr. Det er vigtigt for dine præstationer i spil, at du ikke går ned på udstyr, der er skabt til at fremme dine evner. 

Det kan være fristende at købe en billig gamermus, når du vil spare penge. Dog er det værd at huske på, at en billig gamingmus typisk er lavet af lavkvalitetsmaterialer, der kan forringe dine præstationer. Den billige mus er lavet uden belægning af gummi eller memory foam, og den vil som regel også være skabt med en mindre følsom og avanceret sensor. Begge dele har indflydelse på, hvor hurtigt du kan reagere i spil samt din ergonomi. 

Når der skal spares penge, skal du gå efter skarpe tilbud på gamer muse. Ved at handle på udsalg er det kun prisen, du skærer ned på – hverken egenskaber, reaktionstid, komfort eller kvalitet. 

Den store fordel for dig som forbruger er, at der hele tiden kommer nye udgaver af muse til gaming på markedet. E-sport er en aktivitet og fritidsinteresse, der udvider og udvikler sig år for år. Den store popularitet får producenter af elektronik til at designe nye mus og andet tilbehør, som tilgodeser ambitiøse og erfarne gamere. 

For at få plads til nye varer på lagrende hos forhandlere af tilbehør til gaming sættes der fra tid til anden et udvalg af forrige års mus på tilbud. 

Vigtige betegnelser du skal kende til

Ambidekstral gamer mus

En ambidekstral mus er én, der kan benyttes af både venstre- og højrehåndede gamere. Den særlige ved musen er, at den er lige komfortabel at bruge, anset hvilken hånd der er din dominerende. 

“DPI”

DPI (der er en forkortelse for “Dots Per Inch”) er en måleenhed, der fortæller om, hvor følsom sensoren i en mus er. Jo højere DPI-tallet er, jo mindre skal du flytte musen. 

Features 

Features er en betegnelse for designmæssige detaljer, som ikke har praktisk eller teknisk betydning for din mus. LED lys er én af de mest populære features, som mange gamere ønsker, deres udstyr er designet med. 

Kablet mus

En kablet mus er en, der fungerer via ledning, som skal sluttes til din computer. Der er både fordele og ulemper ved at benytte en kablet mus. Du kan forvente en lille smule hurtigere reaktionstid sammenholdt med en trådløs mus. Dog kan ledningen komme til at være i vejen, når du gamer.

Reaktionstid/feedback

De fleste gamere interesserer sig primært for, hvor hurtig reaktionstiden med en mus er. I spil, hvor det gælder om at være hurtigst til at reagere, skal musen matche din reaktionstid. Det er sensoren i din mus, der har betydning for hastigheden mellem din kommando (bevægelse eller klik) og musens modtagelse af kommandoen.

Sensor

Sensoren i din mus har alt at have sagt, når du vil kunne reagere effektivt i dine spil. Der bruges 2 typer af sensorer til gamer muse – hhv. optisk og laser. Der er fordele og ulemper ved begge typer, og derfor skal du sætte dig ind i DPI, når du vil være sikker på, at du får effektiv feedback med din kommende gamer mus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button