Bedste Sodavandsmaskine til prisen

Er du en af dem som drikker meget danskvand eller sodavand derhjemme? Så kunne en sodavandsmaskine være en god idé. Du slipper for at bærer tunge sodavandsflasker hjem fra supermarkedet, samtidigt med at du spare penge, og kan lave de smage du vil.

Førhen var der kun ét mærke på markedet – SodaStream. Men der er efterhånden kommet en del nye mærker på hylderne, så vi har undersøgt hvilke sodavandsmaskiner der er bedst til prisen.

Bemærk at vi ikke selv har haft mulighed for at teste de forskellige produkter, så resultatet er basseret på uvildige test, anmeldelser og ekspertudtalelser.

De 5 bedste sodavandsmaskiner:

På baggrund af vores research, har vi fundet frem til de 5 sodavandsmaskiner, som vi mener fortjener at blive fremhævet, frem for andre modeller. Kort sagt de bedste sodavandsmaskiner til prisen. Og som du nok har lagt mærke til, så dominere SodaStream listen. De er selvfølgelig også dem som har størst erfaring indenfor den slags maskiner, da de ikke laver andet, og har været på markedet længst.

Men de 5 bedste sodavandsmaskiner er:

  1. Aarke Carbonator lll
  2. SodaStream Spirit
  3. SodaStream Spirit One Touch
  4. AGA Aqvia Exclusive
  5. Aarke Carbonator PRO

1. Aarke Carbonator III

Aarke Carbonator III

Aarke Carbonator III er en high-end sodavandsmaskine, der giver dig mulighed for at lave kulsyreholdige drikkevarer i dit eget hjem. Maskinen er elegant designet med et slankt og minimalistisk udseende, der passer ind i ethvert moderne køkken.

En af de bedste ting ved Aarke Carbonator III er dens brugervenlighed. Det er en utrolig nem og intuitiv maskine at bruge. Du skal blot fylde flasken med vand, fastgøre den til maskinen og trykke på knappen for at tilføje kulsyre. Det tager kun få sekunder, og du har en frisk og boblende drikkevare.

En anden stor fordel ved Aarke Carbonator III er dens holdbarhed. Maskinen er fremstillet af højkvalitetsmaterialer, herunder rustfrit stål og PET-flasker, der er modstandsdygtige over for ridser og stød. Det betyder, at maskinen vil vare i mange år, og du vil kunne nyde kulsyreholdige drikkevarer i dit eget hjem uden at skulle købe dem i butikken.

En anden god ting ved Aarke Carbonator III er dens alsidighed. Du kan bruge maskinen til at karbonisere vand, juice og endda cocktails. Det giver dig mulighed for at eksperimentere og lave din egen unikke drikkevarer. Derudover er maskinen også let at rengøre, så du kan nyde dine kulsyreholdige drikkevarer uden besvær.

En ulempe ved Aarke Carbonator III er dens pris. Det er en af de dyrere sodavandsmaskiner på markedet, og det kan være en udfordring for nogle forbrugere at retfærdiggøre omkostningerne. Men hvis du er en person, der nyder kulsyreholdige drikkevarer regelmæssigt, kan det være en god investering i det lange løb.

Alt i alt er Aarke Carbonator III en imponerende sodavandsmaskine, der er enkel at bruge, holdbar og alsidig. Hvis du er villig til at investere i en højkvalitets sodavandsmaskine, der vil vare i mange år, er Aarke Carbonator III et fremragende valg.

2. SodaStream Spirit

SodaStream Spirit

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

SodaStream Spirit er en brugervenlig og billig sodavandsmaskine, som bør være en fast del i alle køkkener. Det er en nem måde at forvandle postevand til en lækker og fancy læskedrik, samtidigt med at du bruger mindre plastik og derfor skåner miljøet.

Sodavandsmaskinen er med en smart Snap-lock, hvilket betyder at du ikke behøver at skrue flasken fast, men blot sætte den op i låsen, hvorefter den selv låser flasken fast.

SodaStream Spirit er utrolig brugervenlig. Når først kulsyrepatronen er monteret, er det blot at sætte flasken op i den smarte snap-lock, og trykke på knappen og holde den nede i 2 sekunder. Dette gøres 3 gange for let brug og 5 gange for rigtigt danskvand.

Når man køber en SodaStream Spirit, medfølger der én 1-liters flaske og én kulsyrepatron, som kan klare ca. 60 liter hjemmelavet sodavand, alt efter hvor meget brus du ønsker.

SodaStream er blevet testet af mange forskellige forbrugermagasiner, og er bl.a kåret som testvinder hos norske TV2, samt den er topscore hos det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

3. SodaStream Spirit One Touch

SodaStream Spirit One Touch

SodaStream Spirit One Touch er en opgraderet version af SodaStream Spirit, som nu kræver en stikkontakt. Den er designet lidt anderledes end Spirit, men virker på stort set samme måde. Men i stedet for selv at holde knappen nede, er den nu blevet elektrisk, så du blot skal trykke én enkelt gang. Det er selvfølgelig lidt nemmere og smartere, men det kræver som sagt strøm. Og elektronik går bare nemmere i stykker end udstyr uden elektronik.

Spirit One Touch er lige som Spirit udstyret med Snap-lock, så man ikke skal skrue flaske fast, som man skulle med de ældre modeller. Det gør det nemmere og hurtigere at lave en hjemmelavet sodavand.

Når man køber en SodaStream Spirit One Touch, medfølger der én 1-liters flaske og én kulsyrepatron, som kan klare ca. 60 liter hjemmelavet sodavand, alt efter hvor meget brus du ønsker.

4. AGA Aqvia Exclusive

AGA Aqvia Exclusive

AGA Aqvia Exclusive er en super flot sodavandsmaskiner, som høster mange roser hos diverse forbrugermagasiner i Norge og Sverige. Modellen er bl.a kåret som testvinder hos svenske Smartson og norske Dinside.no, samt danske Politiken.dk

Aqvia Exclusive er lavet i rustfrit stål, som er belagt med en pletbestandig overflade, således at fingeraftryk ikke er synlige.

Maskinen er støjsvag og nem at bruge, og det er nemt at justere mængden af bobler.

Aqvia Exclusive er en design-prisvindende sodavandsmaskine, som har været på markedet siden 2009, og nu tilgængelig i sin 5. generations model.

Aqvia Exclusive er flere gange blevet valgt som den bedste sodavandsmaskine på markedet og er fortsat et af de bedst sælgende produkter af sin art.

Når man køber denne model, medfølger der både én kulsyrepatron og én flaske til din sodavand.

5. Aarke Carbonator PRO

Aarke Carbonator PRO

Går man ind for at støtte “lokale” virksomheder, kunne Aarke være et mærke at gå efter, da virksomheden ligger hos vores naboer i Sverige.

Aarke Carbonator PRO er efterfølger til deres første sodavandsmaskine, Carbonator 3, hvor de har forsat deres mission med at lave miljøvenlige produkter. Carbonator PRO er nemlig lavet i rustfrit stål, og kommer med glasflaske i stedet for plastic, som andre producenter normalt benytter sig af.

Carbonator PRO virker lidt anderledes end andre sodavandsmaskiner. I stedet for at sætte flasken op i en lås, skal man her blot sætte flasken på sodavandsmaskinens fod, og trække hovedet ned over. Det betyder at den kan betjenes med en enkelt hånd, på en nem og sikker måde.

Da Carbonator PRO er lavet af bæredygtige materieler, på en simpel men effektiv måde, er det svært at finde negative ting at sige om modellen. MEN netop valget af de bæredygtige materialer har en bagside – Prisen! Carbonator PRO ligger nemlig i den høje ende af skalaen, og så er det værd at bemærke at der IKKE medfølger kulsyrepatron – den skal man købe ved siden af. Det positive er dog, at modellen benytter samme kulsyrepatron som SodaStream.

Hvordan laver man sodavand på en sodavandsmaskine?

Når man har købt en sodavandsmaskine, skal man have monteret en kulsyrepatron eller Co2-patron, som den også hedder. Det er den som laver brus i vandet. Dette gøres lidt forskelligt alt efter hvilken model det er. Men det er normalt bare at skrue den i bagpå eller fra bunden af.

Når patronen er monteret, fylder man den medfølgende flaske med vand. Der er en streg på flasken, som viser hvor meget du må fylde i. Derefter sætter du flasken i maskinen og trykker på knappen. De elektriske modeller, trykker du blot en enkelt gang. På de manuelle modeller, skal du holde knappen nede i et par sekunder. Dette gentages 3-5 gange, alt efter hvor meget brus man ønsker.

Nu har du lavet danskvand. Ønsker man at lave sodavand, skal man nu tilsætte sirup, som man kan købe de fleste steder. Følg doseringen på sirups-flasken. Skru derefter låget på din sodavandsflaske, og ryst den en smule, så smagen fordeler sig. Derefter er den klar til at blive drukket.

Hvor længe holder en kulsyrepatron?

Hvor meget sodavand du kan lave på en enkelt patron, afhænger af hvor meget du bruger maskinen. Men typisk er der til 60 liter hjemmelavet sodavand i én kulsyre/Co2-patron. Men det kommer også an på hvor meget brus man vil have i sin vand. Personligt kan jeg godt li at der er rigeligt med bobler i min sodavand, og især i danskvand. Men det er jo smag og behag.

Kan man spare penge ved at lave sodavand på en maskine?

Et spørgsmål der går igen rundt omkring på internettet, er: Kan det betale sig at købe/bruge en sodavandsmaskine? Vi har regnet lidt på det.

En kulsyrepatron til f.eks en SodaStream koster 85 kr., som ombytning. Der er til ca. 60 liter i én patron. Det giver en liter-pris på 1,42 kr. for danskvand. Hos f.eks Nemlig.com koster en 2-liters danskvand 4,75 kr. Det koster altså ca. 67% ekstra, ved at købe den færdige danskvand.

Regner vi så prisen ud på sodavand med smag, så hedder regnestykket: Danskvand kostede 1,42 kr. per liter. Sirup kan købes for 15 kr. på tilbud, og der skal bruges 8 stk. til 60 liter. Det er 120 kr. = en liter pris på 2 kr. + prisen for danskvand. I alt en literpris på 3,42. De billigste sodavand fra f.eks Harboe, kan købes til ca. 4 kr. for en 2-liters på tilbud. I dette tilfælde vil det være billigere at købe den færdige sodavand.

Så med disse to udregner i mente, må du gøre op med dig selv om det kan betale sig for dig. Personligt synes jeg godt det kan betale sig. Måske ikke rent økonomisk, men med en sodavandsmaskine har du frie hænder til at lave din sodavand med præcis den smag du ønsker, og med præcis den mængde brus du ønsker.

Kilder og links

Vi har læst mange forskellige anmeldelser og produkttests på både danske og udenlandske hjemmesider. Og ud fra alle disse, har vi udvalgt de 5 bedste sodavandsmaskiner, som du finder på denne side. 

Herunder finder du links til nogen af de hjemmesider vi har benyttet i under vores research:

Tidligere anmeldte sodavandsmaskiner

SodaStream Power

SodaStream Power

SodaStream Power fungere på samme måde som Spirit One Touch, den er blot anderledes designet. Men udover det, er det i grove træk den samme sodavandsmaskine.

Det lidt anderledes design, gør dog at det kræver en lille smule arbejde at komme i gang. Kulsyrepatron og strømstik, sidder begge bag en plade, som er skruet fast. Så man skal lige ha fat i en lille skruetrækker. Men det er noget som tager to minutter.

Når man køber en SodaStream Power, medfølger der én 1-liters flaske og én kulsyrepatron, som kan klare ca. 60 liter hjemmelavet sodavand, alt efter hvor meget brus du ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button