Bedste Elkedel til prisen

En elkedel, eller elkoger om man vil, er noget som findes i stort set alle køkkener. Nogen bruger den meget, og andre ikke så meget. Personligt bruger jeg min elkedel hver dag, da jeg drikker en del Nescafé. I mit område har vi meget kalk i vandet, og derfor bliver mine elkedler slidt mere end normalt. Det er derfor ikke unormalt at den bliver udskiftet en gang om året eller hver andet. Jeg har derfor prøvet en del forskellige mærker og modeller indenfor elkedler, og der er godt nok stor forskel på udseende, strømforbrug og hvor meget de larmer.

I denne artikel kigger vi nærmere på de elkedler, som vi på redaktionen mener, der er de bedste til prisen anno 2022.

De 5 bedste elkedler til prisen

Der findes elkedler i alverdens farver, udformninger og størrelse, så hvilken model er bedst?

Redaktionen har været rundt i forskellige butikker og snakke med de sælgere som står for køkkenudstyr. Derudover har vi læst en masse test og ekspertanmeldelser, og selvfølgelig også anmeldelser fra forbrugerne. På den baggrund er vi kommet frem til de 5 bedste elkedler til prisen:

  1. Philips HD9350
  2. Bosch TWK8613P
  3. Electrolux EEWA7700
  4. Wilfa WSDK-2000
  5. Bosch TWK3A011

Philips HD9350

Philips HD9350 Elkedel

Med en Philips HD9350 elkedel får du opvarmet dit vand stilfuldt, hurtigt og nemt – uden at ødelægge budgettet. Alt i alt er denne elkedel en fantastisk løsning til dig, der på samme tid er stilbevidst, men som ikke vil investere store beløb i kogningen af vandet derhjemme.

Design

Designet på Philips HD9350 elkogeren er enkelt, stilrent og elegant. Den lette, ovalformede krop i rustfrit stål akkompagneres fint af håndtaget, låget og bunden i sort plast. Stålet har et børstet, lækkert look, og det overordnede indtryk er elegant.

Vandmængdeindikatoren sidder bag håndtaget. Det kan være udfordrende for tilgængeligheden – men det er med til at fuldende symmetrien hos denne elkedel.

Du får rigeligt med kogt vand med elkogerens kapacitet på 1,7 liter. Det ligger over den gennemsnitlige kapacitet.

Funktioner

Med en Philips HD 9350 elkedel får du kogt vandet på et øjeblik. Elkogeren har en effekt på 2.200 watt, og en flad kogeplade, hvilket gør kogningen af vandet hurtigt og effektivt.

Elkogeren sikrer dig også rent vand, når du koger det i den. Philips HD 9350 kommer nemlig også med et filter, der frasorterer den kalk, der over tid oplagres på indersiden af elkogeren fra de gentagne kogninger af mange portioner. Så slipper du for irriterende grums i din kaffe eller te.

Elkogeren kommer også med en 360 graders drejebase. Du skal altså ikke bekymre dig om hvordan du placerer elkogeren på basen – den virker fra alle vinkler.

Philips HD 9350 slukker automatisk, når vandet koger, med auto-sluk funktionen. Desuden er elkogeren også udstyret med et sikkerhedssystem, der beskytter apparatet mod kogetørring. Det er altså både strømregningen og sikkerheden, som HD 9350 elkogeren kommer til at gavne hos dig.

Kort sagt: Denne elkedel kan hvad den skal, har en god kapacitet og passer ind i de fleste køkkener. Den gode pris på elkogeren er med til at gøre den til blandt de bedste elkogere til prisen.

Specifikationer

Effekt: 2200 watt
Kapacitet: 1,7 liter
Auto-sluk funktion: Ja
Filter: Ja
Temperaturindstillinger: Nej
Vandmængdeindikator: Ja

Bosch TWK8613P

Bosch TWK8613P Elkedel

En Bosch TWK8613P elkoger (også kendt som Bosch Styline 1,5 L) er et stilet apparat, der passer ind i det moderne køkken. Her er der både tænkt på designet og funktionerne. Læs med herunder, og se alle fordelene, du får med denne elkedel.

Design

Designet er det første, der springer en i øjnene, når man kaster et blik på denne elkedel. Stilmæssigt er den bare utrolig flot og ren at se på.

De første 2/3 af elkogerens krop består af sort, hvid eller duset farvet plast (alt efter hvad du foretrækker). Den sidste 1/3 af kroppen mod toppen er i stål – igen med et børstet udtryk.

Selve elkedlen er uden unødvendige knapper. Alle knapperne til opvarmning og konfigurering sidder pænt på basen, let vinklet op mod brugeren.

Du kan med fordel investere i denne elkoger fra Bosch, hvis du i forvejen har andre produkter fra samme produktlinje – fx kaffemaskinen eller toasteren. Stilmæssigt kører alle disse produkter nemlig samme linje, og kan være med til at danne en rød tråd i dit køkken.

Du har også frit valg, når det kommer til farven på denne elkedel. Standard-farven er sort, men hvid passer ind i lige så mange konstellationer. Og hvis du er typen, der godt kan lide det farverige, så kan du også få elkogeren i en duset, mild gul eller blå.

Funktioner

Bosch TWK8613P elkogeren kommer med et væld af forskellige funktioner, der får den til at skille sig ud fra mange andre elkogere på markedet.

For det første, så har du mulighed for at vælge mellem flere forskellige temperaturer på det kogte vand. Elkogerens base har knapper for 70, 80, 90 og 100 grader. Det kan være en stor fordel, når du fx gerne vil have stempelkande-kaffe med dit kogte vand. Her er 90 grader varmt vand nemlig bedre end 100 grader, for det trækker mindre bitterhed ud af kaffebønnerne.

Derudover får du også en “Keep warm”-funktion, som du kan slå til på elkogerens base. Når du slår den til sørger elkogeren automatisk for at holde vandet på den temperatur, du har valgt at opvarme vandet til. “Keep warm”-funktionen slår automatisk fra efter 30 minutter.

Elkogeren er isoleret, hvilket kommer dig til gode på flere måder. For det første, så kan vandet holde på temperaturen længere efter du har kogt det. “Keep warm”-funktionen sparer dig også for penge med et lavere strømforbrug, fordi du ikke skal genvarme vandet. Og sidst kommer du ikke til at brænde dig på elkogeren, da dens overflade højst bliver lun ved kogende vand indeni.

Der er så mange gode ting at sige om denne elkedel. Vi er i hvert fald vilde med den. Og det bliver du også.

Specifikationer

Effekt: 2400 watt
Kapacitet: 1,5 liter
Auto-sluk funktion: Ja
Filter: Ja
Temperaturindstillinger: Ja
Vandmængdeindikator: Ja
Hold-varm funktion: Ja

Electrolux EEWA7700

Electrolux EEWA7700 Elkedel

Hvis du gerne vil detailstyre temperaturen, når du skal koge vand med din elkedel, så er Electrolux EEWA7700 elkogeren noget for dig. Læs med her, og se hvordan du er i fuld kontrol over vandet temperatur med denne elkedel.

Design

Designet på denne elkoger er enkelt og ligetil. Elkogeren har en halv-oval form, og kroppen består udelukkende af rustfrit stål. Den er flot at se på, og den passer ind i langt de fleste køkkener.

Alle knapper på Electrolux EEWA7700 elkogeren finder du på toppen af håndtaget. Her får du også et lille rødt display, som fortæller dig om vandets ønskede og aktuelle temperatur. Det er smart, enkelt og ligetil – vi kan lide det!

Funktioner

Funktionaliteten på denne elkedel er ganske vist simpel – men den skiller sig alligevel ud fra mange af de øvrige alternativer på markedet. For når vi normalt tænker på temperaturstyring på elkedler, så er det i spring a’ 10 grader.

Med denne elkedel får du derimod fuld kontrol over vandets temperatur. Skal vandet være 92 grader? Eller vil du nøjes med 66 grader, så din instant kaffe kan nydes med det samme uden at du brænder dig?

Når du har indstillet den ønskede temperatur, og trykket “Start” skifter displayet. Nu viser den dig vandets aktuelle temperatur – og du kan følge med i hvordan det bliver varmere efterhånden som elkogeren arbejder. Så har du altid føling med hvor langt i opvarmningsprocessen, apparatet er.

Detailstyrings- og kontrolfunktionen er egentlig fantastisk simpel. Men det er alligevel noget, som alle moderne elkedler burde have.

Du får også denne elkoger med en “Keep warm”-funktion. Funktionen holder selvfølgelig vandets temperatur på den indstilling, du på forhånd har ønsket dig.

Skal vi sige en enkelt mindre god ting om elkogerens funktionalitet, så laver den altså en høj bippende lyd, når den er færdig med at koge vandet. Nogle mener, at det er irriterende – andre synes, at det er dejligt den minder en om hvornår den er færdig.

Opsummerende kan vi sige, at det er funktionaliteten ved denne elkedel, der er værd at skrive hjem om. Den enkelte, elegante detailstyring af vandets temperatur er med til at gøre denne til en blandt de bedste elkogere til prisen.

Specifikationer

Effekt: 2400 watt
Kapacitet: 1,7 liter
Auto-sluk funktion: Ja
Filter: Ja
Temperaturindstillinger: Ja
Vandmængdeindikator: Ja
Hold-varm funktion: Ja

Wilfa WSDK-2000

Wilfa WSDK-2000 Elkedel

Hvis du elsker det nordiske køkken, så vil du blive glad for designet på Wilfa WSDK-2000 elkogeren. Designet er netop hvad der får denne elkedel til at skille sig ud, og finde vej ind på denne liste.

Design

Hvis du køber en Wilfa WSDK-2000 elkedel, så er det med garanti fordi designet tiltaler dig.

Misforstå os ikke – det er ikke fordi elkogeren er funktionelt dårlig. Den er, som de fleste elkogere er – et apparat, der løser opgaven ganske fint.

Designet, derimod, slår de fleste elkogere derude med længder. Det nordiske, stilrene og elegante look danner grobunden for denne flotte elkedel, som du aldrig bliver træt af at se på.

Elkogerens udseende er ensartet mat sort fra top til tå. Ingen tværgående linjer bryder med elkogerens krop. Kun en vandmængdeindikator i midten bryder helheden, men bidrager til en flot symmetri.

Elkogerens håndtag er enkelt, og føles nærmest separat fra selve elkedel-kroppen – lidt ligesom de kopholdere med hank, hvor man sætter engangskaffekrus ned i. Alligevel er det stilet, og passer super godt til elkogerens øvrige udtryk.

Basen er lige så lækker, simpel og elegant som selve elkogeren.

Alt i alt passer denne elkoger som fod i hose i det moderne, nordiske køkken.

Funktioner

Hvor denne elkedel brillerer designmæssigt, så kan funktionaliteterne være en smule skuffende for nogle. For der er ikke meget nytænkning, når det kommer til elkogerens funktioner.

Til gengæld synes vi heller ikke, at der behøver at være det. For den funktionelle simplicitet bakker op om det nordiske designprincip. Den skal ikke kunne mere end den skal kunne. Og elkogeren kan, hvad den skal.

Du får en god del forskellige temperaturindstillinger med denne elkoger – fra 40 grader til 100 grader, i spring a’ 10. De isolerede vægge holder på varmen længere, og gør, at du ikke brænder dig. Og så kommer apparatet selvfølgelig også med en “Keep warm”-funktion, der holder vandet på den ønskede temperatur.

Wilfa WSDK-2000 har dog en lidt skuffende kapacitet på blot 1,25 liter. Det er småt ift. alternativer på markedet.

Specifikationer

Effekt: 2200 watt
Kapacitet: 1,25 liter
Auto-sluk funktion: Ja
Filter: Ja
Temperaturindstillinger: Ja
Vandmængdeindikator: Ja
Hold-varm funktion: Ja

Bosch TWK3A011

Bosch TWK3A011 Elkedel

Vi slutter af med endnu en elkoger fra Bosch – Bosch TWK3A011 elkogeren. Her får du en simpel elkedel, der kommer i et skridsikkert, budgetvenligt format. Og den kan selvfølgelig hvad den skal: Koge vand.

Design

Designet på denne elkedel er ikke noget at skrive stort hjem om. Den er enkel, fin og klassisk. At sige den er flot vil være en overdrivelse. Alligevel har Bosch her formået at runde det klassiske elkoger-udtryk af på en sådan måde, så denne elkoger ikke tager noget af det æstetiske væk fra det øvrige køkken.

Det hvide, skinnende udtryk gør elkogeren lidt mere eksklusiv end mat plast. Den grå beskyttelsesstribe på håndtaget giver et fint brud i udtrykket, der faktisk passer godt ind rent visuelt.

Funktioner

Denne elkedel går fra 0-100 på rekordtid med sine 2.400 watt. Til gengæld kommer den ikke med nogen mellemtrin – du kan ikke selv styre temperaturen.

Det er den gode, gamle og klassiske “alt-eller-intet”-løsning. Og vi ved jo, at dét virker.

Basen er en 360 graders løsning, hvor du kan stille elkogeren som du vil. Under basen finder du et ledningsoprul, så der ikke kommer til at flyde mere ledning på køkkenbordet end nødvendigt.

Elkogeren kommer selvfølgelig også med et kalkfilter, der fjerner grums og kalk i det kogte vand inden du hælder teen eller kaffen op.

Denne elkedel er lidt stærkere end den første elkoger, vi har på listen her. Funktionelt minder den ellers om. Prisen er lidt højere igen – men effekten opvejer forskellen. Derfor er denne elkedel blandt de bedste elkogere til prisen.

Specifikationer

Effekt: 2400 watt
Kapacitet: 1,7 liter
Auto-sluk funktion: Ja
Filter: Ja
Temperaturindstillinger: Nej
Vandmængdeindikator: Ja
Hold-varm funktion: Nej

Hvilken elkedel skal man vælge?

Der findes utrolig mange forskellige elkedler på markedet. De fås i forskellige størrelser, farver, materialer, udformninger osv. Man hvad skal man gå efter? Som tidligere nævnt har jeg personligt prøvet en del forskellige modeller, og ja der ER forskel. Men ydelsesmæssigt er der ikke den helt store forskel. Så mit råd er at gå efter en model, som du synes er pæn, og som vil passe ind i dit køkken. Du kan være uheldig at vælge en model som støjer lidt mere end andre, men det drejer sig jo kun om få minutter, så det overlever man helt sikkert nok.

Størrelsen er selvfølgelig også vigtig. Man skal ikke købe en rejsemodel på 0,5 liter, hvis man har brug for at lave mere end det. Og det har man oftest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button