Bedste Arbejdslamper til prisen

Arbejdslamper er en uundværlig del af håndværkerarbejdet. Især når vi taler om ubelyste områder, eller i vintersæsonen, hvor alting bare er mørkere.

Men ud over muligheden for god belysning er der flere ting, en god arbejdslampe også gerne skal opfylde. For arbejdslamper kommer i et utal af forskellige varianter, hver især med deres egen grad af fleksibilitet, indstillinger og design. For slet ikke at tale om prisen – det er selvfølgelig også afgørende.

Her på siden har vi lavet en liste over de 5 bedste arbejdslamper til prisen. Så slipper du for at skulle bruge masser af tid på at lave din egen research. Tag udgangspunkt i de arbejdslamper, vi har listet herunder – så er du sikker på, at du får godt med værdi for pengene.

Nok snak – lad os tage et kig på de 5 bedste arbejdslamper til prisen.

Bosch GLI 12V-330 Professional

Bosch GLI 12V-330 Professional

Er du på udkig efter en lille, kompakt og billig løsning, når det kommer til arbejdsbelysningen? I så fald bør du overveje en Bosch GLI 12V-330 Professional arbejdslampe.

Denne model er både lille, kompakt og let, hvilket gør den virkelig nem at transportere rundt. Arbejdslampen står fremragende på gulvet, hvor du kan vinkle hovedet i flere vinkler for den bedste belysning til din situation. Og så kan du også nemt montere den på et stativ for endnu bedre lysforhold (stativet skal dog tilkøbes).

Hvis du køber en Bosch GLI 12V-330 Professional, så skal det altså være for fleksibilitetens skyld. Den er nem at arbejde med, hvis man har mange mindre projekter rundt omkring, som kræver noget ekstra lys.

Til gengæld kan denne arbejdslampe ikke lyse større områder op. Den har en maks. effekt på 330 lumen, hvilket er meget lavt sammenlignet med mange andre modeller. Den kommer også blot med 2 lysindstillinger. 

Og her skulle man måske tro, at batteriet til gengæld så kunne holde lidt ekstra. Men i så fald ville man blive skuffet – for denne model kommer nemlig kun med sølle 3 timers batteritid. Du skal altså have ekstra batterier med til lidt større projekter, hvilket trækker ned i den samlede vurdering.

Den kan til gengæld erhverves for små penge – og den gør hvad den skal, og er enormt fleksibel. Derfor er dette blandt de bedste arbejdslamper til prisen.

Fordele

 • Lav pris ift. andre modeller
 • Vejer næsten intet
 • Nem at transportere

Ulemper

 • Batteriet holder ikke længe
 • Lavt lysniveau

Specifikationer

Dimensioner: 90 x 178 x 70 mm.
Vægt (ekskl. evt. batteri): 0,3 kg.
Lysstyrkeindstillinger, antal: 2
Maksimal lys-effekt: 330 lumen
Batteri: Ja (12V)
Maks. driftstid: 3 timer
Kompatibel med stativ: Ja

Makita DML805

Makita DML805

Med en Makita DML805 får du en alsidig arbejdslampe, der kan lidt mere end den forrige model, vi så på – både hvad angår lysintensitet og driftstiden.

Denne arbejdslampe er fremragende til gør-det-selv-manden, der arbejder derhjemme, samt mindre erhvervsprojekter. Den kommer med en maks lysintensitet på 750 lumen, hvilket er mere end rigeligt til små opgaver, hvor enkelte rum skal lyses op. Lampen har 2 lysindstillinger, så du kan skrue lidt ned, hvis lyset bliver for intenst.

Makita DML805 kører på et 18V batteri med en fantastisk maks. driftstid på 17 timer. Hvis du vil kan du dog også tilslutte den det almindelige strømnet. 

Lampen kan stå på jorden, eller løftes op med en passende stativholder (justérbar), så du kan brede lyset mere ud fra en højere position.

Hvis det er en større arbejdsplads, der skal lyses op, så går denne arbejdslampe dog ikke. 750 lumen er lige lidt nok til de store byggeprojekter.

Fordele

 • 750 lumen giver en fin lysstyrke til de fleste mindre og mellemstore projekter
 • Fremragende driftstid på op til 17 timer

Ulemper

 • Lidt dyr ift. maks lysintensitet
 • Tung ift. andre modeller

Specifikationer

Dimensioner: 328 x 214 x 214 mm.
Vægt (ekskl. evt. batteri): 2,5 kg.
Lysstyrkeindstillinger, antal: 2
Maksimal lys-effekt: 750 lumen
Batteri: Ja (18V)
Maks. driftstid: 17 timer
Kompatibel med stativ: Ja

Bosch GLI 18V-1900

Bosch GLI 18V-1900

Med en Bosch GLI 18V-1900 arbejdslampe er du sikret rigeligt med belysning til selv de store bygge- og renoveringsprojekter. 

Dette er måske den største og mest intense arbejdslampe, vi anbefaler til private. Den kommer med hele 1.900 lumen, som du kan justere via 2 lysindstillinger. Du kan også vinkle lyset fra jorden i 5 forskellige vinkler, så det passer perfekt til situationen. Modellen er også kompatibel med stativ via et 5/8” stativgevind. 

I 18V-kategorien er denne arbejdslampe måske Bosch’s mest alsidige model. Den er relativt let ift. belysningen, du kan få ud af den, og så fylder den også mindre end andre modeller af samme styrke. 

Og så er den billig ift. alt det arbejdslys, du kan få ud af den. Blandt de 5 arbejdslamper på denne liste er denne blandt de absolut bedste arbejdslamper til prisen.

Fordele

 • Giver god belysning til store arbejdspladser – op til 1.900 lumen
 • Vægtmæssigt let ift. effekten
 • God driftstid på op til 8 timer – matcher en arbejdsdag
 • Pænt design
 • Billig ift. effekt

Ulemper

 • 2 lysindstillinger er måske lige lidt ift. maks effekt

Specifikationer

Dimensioner: 200 x 332 x 101 mm.
Vægt (ekskl. evt. batteri): 1,6 kg.
Lysstyrkeindstillinger, antal: 2
Maksimal lys-effekt: 1.900 lumen
Batteri: Ja (18V)
Maks. driftstid: 8 timer
Kompatibel med stativ: Ja

Makita DEADML811

Makita DEADML811

Med en Makita DEADML811 får du en tung krabat af en arbejdslampe, der kaster endeløse baner af klart lys efter enhver type arbejde.

Med denne model får du hele 3.000 lumen ud af arbejdslampen. Dét er en lysintensitet, som vi kun plejer at anbefale til professionelle, der skal have en meget stor arbejdsplads lyst op. Projektørens lysintensitet matcher nemlig næsten dét, du finder blandt projektører på store stadions. Så er det også godt, at den kommer med hele 3 lysindstillinger, så du kan skrue ned efter behov.

Driftstiden på denne model er god – den giver op til 13 timers arbejdsbelysning. Derudover kan du mount’e den på et 3 pod Makita stativ, hvorfra du kan få endnu mere ud af arbejdslampen.

Makita DEADML811 ser desværre lidt mere “klodset” ud ift. de andre modeller på denne liste. Bevares, det betyder måske ikke så meget, når den gør arbejdet så fremragende, som den gør det – men det skal alligevel nævnes. Derudover er den også tungere end de fleste andre modeller, hvilket trækker lidt ned i fleksibilitet.

Fordele

 • Meget høj lysintensitet – op til 3.000 lumen
 • Gode tilpasningsmuligheder med 3 lysindstillinger
 • Op til 13 timers driftstid

Ulemper

 • Tung og klodset ift. andre modeller

Specifikationer

Dimensioner: 249 x 302 x 271 mm.
Vægt (ekskl. evt. batteri): 4,1 kg.
Lysstyrkeindstillinger, antal: 3
Maksimal lys-effekt: 3.000 lumen
Batteri: Ja (18V)
Maks. driftstid: 13 timer
Kompatibel med stativ: Ja

Dewalt DCL079B

Dewalt DCL079B

Hvis du gerne vil have det bedste af det bedste – både når det kommer til styrken på selve arbejdsbelysningen såvel som til justeringsmuligheder – så er Dewalt DCL079B et rigtig godt bud.

Denne arbejdslampe leveres inkl. et stativ, hvor lyset er monteret på toppen af en justerbar teleskopstang. Du kan hejse lyset op i en højde på op til ca. 2,1 meter, og med en effekt på 3.000 lumen får dette bæst af en arbejdslampe hurtigt oplyst en hel arbejdsplads som var det midt på dagen.

Dewalt DCL079B kommer med 3 lysindstillinger, så du nemt kan tilpasse belysningen efter behov. Men når det er sagt, så er denne arbejdslampe altså mest af alt til professionelle virksomheder, hvor et større projekt med flere medarbejdere skal lyses op.

Denne arbejdslampe kommer også med en indbygget vejr- og støvbeskyttelse. Så kan den nemt modstå de hårde vilkår, den er underlagt på en byggeplads.

Når du tænder for denne arbejdslampe holder den sin kraftige belysning i op til 11 timer. Så er der rigeligt med tid at løbe på under arbejdsdagen (eller natten, om man vil).

Den er ikke billig. Til gengæld er den vanvittigt god – og derfor hører den til på denne liste over de bedste arbejdslamper til prisen.

Fordele

 • Kommer indbygget på teleskopstangs-stativ
 • Stor maksimal lysstyrke (3000 lumen)
 • Ekstra resistent overfor vejr- og støvpåvirkning
 • Op til 11 timers driftstid

Ulemper

 • Koster mere end de øvrige modeller på denne liste
 • Tung, stor og svær at flytte rundt med

Specifikationer

Dimensioner: 1031 x 256 x 256 mm.
Vægt (ekskl. evt. batteri): 8,82 kg.
Lysstyrkeindstillinger, antal: 3
Maksimal lys-effekt: 3.000 lumen
Batteri: Ja (20V)
Maks. driftstid: 11 timer
Kompatibel med stativ: Ja (inklusiv)

Sådan har vi fundet de bedste arbejdslamper

I vores vurdering af de forskellige arbejdslamper har vi lagt vægt på 5 forskellige parametre. Dem har vi kort listet herunder.

Holdbarhed

Arbejdslamper kommer med forskellig holdbarhed. Her tænker vi både på hvor modstandsdygtig arbejdslampen er, og hvor lang en levetid, du kan forvente af den.

Funktionalitet

Arbejdslamper kommer med forskellige funktioner. Nogle kan køre på batteri, mens andre er afhængige af en strømtilslutning. Nogle kan hæves op i højden, mens andre udelukkende står på en flade. Alt dette tager vi selvfølgelig også med i overvejelserne.

Lysstyrke

En arbejdslampes centrale funktion er selvfølgelig at kunne give belysning. Og gerne masser af det. Hvor stærkt et lys du kan få ud af arbejdslampen spiller også ind i vurderingen af de bedste arbejdslamper til prisen.

Design

Indrømmet – designet er måske ikke så vigtigt igen for en arbejdslampe. Så længe den gør arbejdet ordentligt kommer udseendet selvfølgelig i anden række. Når det er sagt, så gør det ikke noget, at arbejdslampen også er pæn at se på.

Pris

Prisen har selvfølgelig en afgørende betydning i vores vurdering. For det er netop prisen, som vi til hver en tid vil holde den faktiske brugsværdi af arbejdslampen op imod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button