Bedste stegetermometer til prisen

Skal man lave lækre stege eller steaks, er et stegetermometer et must at have. Gætteri hører sig ikke hjemme i et køkken. Har man besluttet sig for en medium-stegt oksefilet, så er det dét man skal ha! Det samme gør sig gældende til jul eller Mortens aften, når man steger and. Her kan et stegetermometer fjerne lidt af den stress der er omkring maden: er fuglen nu gennemstegt, så gæsterne ikke blive syge, samtidigt med at kødet stadig er mørt og saftigt.

Når du skal vælge hvilket stegetermometer du skal købe, skal du først beslutte dig for om du vil have digitalt eller ej. Nogle mennesker foretrækker en lavteknologisk mulighed, og disse fungerer skam også ganske udmærket.

De digitale stegetermometre kan købes helt simple for ganske få penge, hvorimod gadget-nørder og mad-entusiaster gerne bruger en del flere penge på de avancerede modeller.

Vi har efter en større undersøgelse udvalgt 6 forskellige stegetermometre, som vi mener er bedst til prisen.

Stegetermometre - Bedste til prisen

De seks stegetermometre, som vi mener er de bedste, til priser hvor alle kan være med, er:

  • Thermapen Professional
  • Eva Solo Cook´N Time
  • Weber iGrill 2
  • Rösle Gourmet
  • GEFU Digitalt stegetermometer

Thermapen Professional

Thermapen Professional stegetermometer

Thermapen Professional er et af de mest anvendte stegetermometre i verden, og i England har det længe været det bedst sælgende stegetermometer til kød, fjerkræ og fisk. Men det kan også bruges til saucer, sukkerlager, olier mv. Det måler temperaturer i området -49,9 til +299,9 grader celsius. Så det kan bruges til det meste.

Thermapen Professional er efterfølgeren til Thermapen Mk4, som var noget nær perfekt. Heldigvis er der kun ændret lidt på udseendet. Selve stegetermometeret er stadig lige så hurtigt, holdbart og præcist, som den lidt ældre model.

På bare 3 sekunder har du en, meget, præcis temperatur, med en nøjagtighed på +/- 0,4 grader celsius. Dette er nok det mest nøjagtige på markedet.

Thermapen Professional ser måske lidt kedeligt ud, uden nogen knapper eller noget. Men så er der også mindre der kan gå i stykker. For der er nemlig slet ikke brug for nogen knapper. Stegetermometeret tænder og slukker automatisk når du folder sensoren ind/ud. Den slukker også automatisk efter nogen sekunder, hvis du lægger det fra dig, uden at folde sensoren ind. Det er smart, og man spare på strømmen.

Termometeret har et stort og tydeligt display, hvor du nemt kan aflæse temperaturen. Der er endda indbygget lys, som automatisk tænder når det er mørkt, så du altid kan aflæse det. Selv hvis du vender termometeret, så roterer temperaturen, så du hele tiden kan aflæse den.

Huset er vaskbart og inkluderer Biomaster Antimicrobial Technology, der reducerer bakterievækst, og den ergonomiske gummitætning minimerer risikoen for indtrængning af vand, støv eller mad. I en test lavet af America´s Test Kitchen, lagde de termometret ned i en skål med vand. Efter 30 minutter, virkede det stadig.

Thermapen Professional er drevet af et enkelt AAA-batteri med en forventet levetid på 3000 timer i
normal brug uden baggrundsbelysning.

Samtlige Thermapen Professional stegetermometre bliver individuelt kalibreret, og der følger selvfølgelig certifikat med på dette.

Skal man kigge på negative ting med denne model, så er det jo at man ikke kan lade det sidde i stegen inde i ovnen eller på grillen. Men da det måler temperaturen på blot 3 sekunder, gør det personligt ikke så meget for mig. Men det trækker sikkert ned hos andre. Det kommer jo an på hvad man skal bruge det til.

Eva Solo Cook´N Time

Eva Solo Cook´N Time

Eva Solo Cook´N Time er et stegetermometer, som har fået gode anmeldelser fra kunder der har købt det. Jeg har besøgt over 10 danske webshops og læst deres kunders anmeldelse af stegetermometeret. De er alle positive. Så det må jo være tegn på at produktet er i orden.

Designmæssigt kunne Cook´N Time også godt vinde en pris, da det er meget stilfuldt. Det kunne man faktisk godt have stående fremme i sit køkken altid.

Eva Solo Cook´N Time indtager ikke andenpladsen kun pga. designet, men også for dets funktioner. For det er ikke kun et stegetermometer – det har også indbygget ur og timer, så du kan benytte det i stedet for et æggeur.

Stegetermometeret har 6 forprogrammerede temperaturer. 5 på kød og 1 til chokolade. Så du vælger blot det stykke kød du er ved at tilberede, så fortæller Cook´N Time hvornår kødet er perfekt stegt. Og det er ikke bare tilfældige temperaturer der er programmeret ind. Temperaturanbefalingerne kommer direkte fra det danske Kokkelandshold.

Jeg har ikke kunne finde nogen test af nøjagtigheden på temperaturerne. Men Eva Solo plejer at lave kvalitetsprodukter, så jeg er sikker på at det måler meget præcist.

Eneste minus jeg umiddelbart kan komme på, er at det ikke er trådløst. Men det overlever man nok.

Weber iGrill 2

Weber iGrill 2

iGrill er faktisk ikke Weber egen opfindelse – det blev købt af firmaet iDevices for nogle år siden. Den nuværende model af selve enheden er stadig ret lig den originale, som de købte. 

Den største forskel ligger dog i mobilappen og mængden af det arbejde de har lagt i at forbedre den. Som et resultat af deres bestræbelser, er iGrill 2-mobilappen nu en af de bedste af sin slags med, masser af funktioner.

Weber iGrill 2 forbinder med mobilen via bluetooth, og enheden har mulighed for at holde øje med hele 4 temperaturer på samme tid. Der følger dog kun 2 sensorer med, men man kan tilkøbe flere. Men så skal man virkelig også lave store mængder mad på samme tid, hvis man har behov for det.

Stegetermometeret kan måle temperaturer i området -30 til 300 grader celsius, medstor nøjagtighed. Selve sensorerne, som stikkes ind i kødet, kan holde til 380 grader. Så det er velegnet til både ovn og grill.

iGrill 2 appen, kan utrolig mange ting, som andre apps også kan. Du kan selvfølgelig vælge hvilken type kød du skal tilberede, så du får den rigtige temperatur. Men du kan også downloade forskellige tabeller med tider og temperaturer, direkte i appen.

Appen giver dig også mulighed for at dele madbilleder og erfaringer med andre iGrill 2-brugere, som en slags socialt netværk.

Men jeg vil også lige komme med de dårlige ting jeg er stødt på. stegetermometeret er ikke voldsomt hurtigt til at måle temperaturerne. Det tager i gennemsnit 16,25 sekund per måling. Men når man har sensoren siddende i kødet hele tiden, gør det ikke noget.

En anden mindre god ting, er max afstanden mellem iGrill 2 og din mobil. Den er nemlig kun 150 fod, hvilket er ca. 45 meter. Det lyder måske fint nok, men det er jo i fri luft. Er der beton- eller murstensvægge imellem, bliver afstanden hurtigt halveret eller mere. 

Rösle Gourmet

Rösle Gourmet

Rösle Gourmet er et meget populært stegetermometer i den billige prisklasse. Den lave pris er ikke ensbetydende med at det er gået på kompromis med kvaliteten, tværtimod – det er nemlig lavet af rustfrit stål af bedste kvalitet (18/10). Der er derimod skåret alle overflødige funktioner væk, så det kun kan det vigtigste – at hjælpe dig med at lave den perfekte steg til dine gæster. Det er et klassisk, enkelt og stilrent design i rustfrit stål, som både er meget alsidig og nem at have med at gøre.

Rösle Gourmet har et temperatur område fra -40 °C til +200 °C, og kan derfor bruges til hvad som helst, lige fra stegen til babymaden, vin, te, sukkerlage eller chokolade.

Selvom termometeret er lavet i rustfrit stål, kan det ikke tåle at komme i ovnen eller på grillen. Den kan heller ikke vaske i opvaskemaskinen. Men hvem smider også elektronik derind.

GEFU Digitalt stegetermometer

GEFU Digitalt stegetermometer

GEFU digitale stegetermometer er et billigt alternativ til de mere avancerede modeller i denne test, og det er også det billigste vi har valgt at tage med. Men billigt behøver ikke altid at være skidt, og det er tilfældet her. For GEFU har faktisk lavet et ganske udmærket stegetermometer, som kan det dét skal – fortælle dig temperaturen på kødet.

Denne model er super simpelt designet, uden alle mulige funktioner. Sensoren er lavet af rustfrit stål, og selve huset eller håndtaget om man vil, er lavet i hård plast.

Termometeret kan holde til temperaturer mellem -45 og 220 grader, og du kan dermed roligt bruge det i både ovn og fryser, hvis du har behov for dette. Og selv om prisen er lav, så er det overraskende hurtigt til at måle temperaturen – hurtigere end nogen af de dyre modeller på denne liste.

Så vil du gerne stege dit kød perfekt hver gang, men ikke vil ofre flere hundrede kroner på et dyrt og smart stegetermometer, så er dette den helt rigtige løsning for dig.

Hvad skal du være opmærksom på når du køber et stegetermometer?

Der findes utroligt mange stegetermometre på markedet, i forskellige design og med forskellige funktioner. Priserne spænder bredt lige fra et par hundrede kroner og op til flere tusind kroner. Men husk at pris og kvalitet ikke altid hænger sammen. Der er mange billige modeller, som er lige så gode som de helt dyre, de har bare ikke et kendt brand i ryggen.

Et stegetermometer kan være din bedste ven eller din værste fjende. Det er forskellen på kvalitet og billigt skrammel. Men hvis du læser vores anmeldelser på denne side, så er jeg overbevist om at du træffer det rigtige valg, og finder dig en ven for livet.

Det vigtigste du skal overveje når du køber nyt stegetermometer, er om det skal være et som kan sidde i kødet under hele tilberedningen, eller om det blot skal bruges til at tjekke temperaturen en gang i mellem. Den sidste er som regel noget billigere.

Skal det sidde i kødet under tilberedninger, skal du overvejer om du vil betale ekstra for et trådløst, eller om du godt kan leve med ledning ud af ovnen.

Er du til sjove gadgets, skal du selvfølgelig have et stegetermometer, som kan styres med mobilen. Så kan man sidde med gæsterne og drikke en drink, mens kødet er på grillen eller i ovnen. Telefonen har man jo altid på sig, så man kan nemt følge med i tilberedningen.

Vælger du et termometer til at lave stikprøvevise målinger af kødet, så er det vigtigt at vælge et som måler hurtigt. Der er ikke noget ved at skulle stå og vente i 20-30-40 sekunder. Nej det skal klares hurtigt og præcist på få sekunder, så kødet kan komme ind i varmen igen.

Kilder og links

Vi har læst mange forskellige anmeldelser og produkttests på både danske og udenlandske hjemmesider. Og ud fra alle disse, har vi udvalgt de stegetermometre du finder på denne side. 

Herunder finder du links til nogen af de hjemmesider vi har benyttet i under vores research:

Tidligere bedømte stegetermometre

Meater+

Skal man bruge et trådløst stegetermometer, så er Meater+ måske lige noget for dig. Det er det verdens mest sælgende stegetermometer med bluetooth. Via en App på din smartphone, kan du nemt se hvad temperaturen i kødet er.

Sensoren består ikke bare af én, men hele 2 termometre. Det ene sidder på den rustfrie sensor, som man sætter ind i kødet. Den anden sidder i den ende som stikker ud af kødet – den måler ovntemperaturen.

Meater+ er nemt at rengøre, og skal bare vasket med vand og sæbe. Producenten har også prøvet at vaske den i opvaskemaskinen, og det skete der ikke noget ved. Men da den ikke er så stor, er det bedre at vaske den i hånden.

Meater+ bliver leveret sammen med en fin holder i træ. Denne holder er ikke bare til pynt. Meater+ stegetermometer bliver nemlig opladet, når det sidder i holderen. Der er ingen ledninger, hverken i sensor eller holder. Der sidder ét almindeligt AAA-batteri på på holderen, som iflg. producenten skulle kunne klare op til 100 opladninger.

For at benytte Meater+, skal du downloade deres App og derefter forbinde de to via Bluetooth. Når der er forbindelse, vælger du hvilken type kød du vil tilberede, hvilken temperatur det skal have og så klare Appen resten. Da Meater+ kan måle både temperatur på kødet og i ovnen, giver den et estimat for hvornår kødet er færdigt. Så kan du have kød og tilbehør færdigt på samme tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button