Anmeldelse af DeLonghi Magnifica S

Da der i starten af 2024 var januarudsalg, købte jeg denne prisvenlige espressomaskine, DeLonghi Magnifica S (ECAM 21.117.B), da jeg elsker kaffe, og ikke mindst café latte.

Jeg har nu har den et par måneder, hvor den er blev brugt på daglig basis, og jeg mener nu jeg har opnået den erfaring og viden om modellen, til at jeg kan skrive en anmeldelse af den.

Introduktion til DeLonghi Magnifica S

DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B er en fuldautomatisk espressomaskine, med indbygget kværn og steamer. Kaffekværnet gør at du kan bruge friske hele kaffebønner til din kaffe, hvilket giver en mere aromafyldt kaffe. Steameren gør at du kan lave forskellige mælkebaserede kaffer, som f.eks cafe latte, cortado, cappuccino, latte macchiato, flat white osv.

DeLonghi Magnifica S er med Twin-Shot-System, som gør at du kan brygge 2 kopper kaffe eller espresso af gangen, hvilket er praktisk hvis man har gæster, eller blot lave et doubleshot espresso. Derudover har den et hav af indstillings- og justeringsmuligheder, som jeg vil komme ind på senere i anmeldelsen.

DeLonghi Magnifica S Specifikationer

Maskine
Farve/MaterialeSort
Effekt1450 watt
TypeFuldautomatisk
Pumpetryk15 bar
Vandbeholder1.8 liter
Kaffebønnebeholder250 gram
Indbygget kaffekværnJa
MælkebeholderNej
Antal varmelegemer1
AutoslukJa
Automatisk renseprogramJa
Mål og vægt
Bredde23.8 cm
Dybde43 cm
Højde35.1 cm
Vægt9 kg
Max kophøjde142 mm

Første Indtryk af espressomaskinen

Da jeg først modtog DeLonghi Magnifica S, blev jeg imponeret over det elegante design og solide konstruktion. Maskinen udsender en følelse af holdbarhed og kvalitet, hvilket gav mig høje forventninger fra starten. Opsætningen var bemærkelsesværdigt enkel, og der var ikke brug for manualen, så den ved jeg desværre ikke om er letforståelig. 

Da espressomaskinen er fuldautomatisk, har man udeladt alle ikke-vigtige knapper, hvilket betyder at den har et nemt og overskueligt interface. De eneste knapper der er, er til at tænde/slukke maskinen, samt vælge kaffestyrke, kaffetype og om det skal være enkelt eller dobbeltshot. Derudover er der selvfølgelig også en knap til at tænde for steameren, når du skal lave mælkeskum.

Tilpasning af Kaffeoplevelsen

En af de største fordele ved Magnifica S er dens utallige tilpasningsmuligheder. At kunne justere kaffestyrke, vandmængde og kaffekværnens finhed, har givet mig mulighed for at finpudse min kaffe, som løfter kvaliteten til barista-niveau. Dette har dog krævet lidt tid og et par youtube-videoer, da jeg eksperimenterede med forskellige bønnesorter og indstillinger.

Men for at slå fast, så laver den ganske god kaffe med fabriksindstillingerne. Langt bedre end en almindelig kaffemaskine.

Herunder finder du link til den youtube-video, som jeg har benyttet mig af, da min maskine skulle finjusteres.

https://www.youtube.com/watch?v=KDK7RE0WwqM

Daglig brug og vedligeholdelse

I daglig brug har Magnifica S vist sig at være utrolig pålidelig og driftssikker. De eneste tidspunkter hvor den kan drille lidt, er hvis man skifter til en anden kaffebønne. Men det er ikke maskinens skyld, da kaffebønner er forskellige. Derfor skal kværnen justeres hver gang man prøver et nyt mærke.

Hver morgen starter med duften af friskbrygget kaffe, hvilket er en fornøjelse. Uanset om jeg har lyst til en stærk espresso eller en lækker cafe latte, leverer Magnifica S altid et fremragende resultat. Cremaen på espressoen er rig og luftig, og mælkeskummeren fungerer upåklageligt og giver en perfekt tekstur til mælkebaserede drikke.

Vedligeholdelsen af Magnifica S har været overraskende nem, hvilket er væsentligt for mig som en person, der sætter pris på bekvemmelighed. Det aftagelige bryggeenhed og den automatiske rengøringscyklus sikrer, at maskinen forbliver i topform med minimal indsats fra min side. Dette aspekt af designet viser DeLonghis forståelse for brugernes behov for en maskine, der ikke kun brygger fremragende kaffe men også er let at vedligeholde.

DeLonghi Magnifica S skulle angiveligt selvfortælle når det er tid til at afkalke maskinen. Dette har den dog ikke gjort hos mig, men jeg benytter også kun flaskevand, da det giver en bedre kaffe og slider ikke lige så meget på maskinen, som vand fra hanen gør.

Er der slet ingen ulemper ved denne model?

Ingen produkter er perfekte, og slet ikke i denne prisklasse. Så jo der er da et par ulemper, som dog er så små at det ikke er noget jeg tænker over i det daglige.

  • Størrelsen på maskinen gør at den fylder lidt på køkkenbordet. Den er ca. dobbelt så stor som en almindelig kaffemaskine, men stadig mindre en mange andre modeller.
  • Da kværnen sidder under et tyndt låg, så larmer den lidt i de 5 sekunder det tager at male din kaffebønner, så det er værd at leve med.
  • Det tager lidt tid at lave en kop kaffe, da maskinen først skal varme op, male bønnerne og brygge kaffen. En almindelig kop kaffe tager 1-2 minutter, hvorimod en cafe latte tager lidt længere, da man skal steame mælken.

Vil jeg anbefale DeLonghi Magnifica S?

Samlet set har min oplevelse med DeLonghi Magnifica S været ekstraordinær. Den har ikke kun opfyldt mine forventninger; den har overgået dem på næsten alle tænkelige måder. Fra dens brugervenlighed og mange tilpasningsmuligheder, til dens pålidelighed og lette vedligeholdelse, er denne espressomaskine et must-have for alle, der værdsætter kvalitetskaffe derhjemme.

Jeg kan uden forbehold anbefale DeLonghi Magnifica S til enhver, der gerne vil opgradere deres almindelige kaffemaskine til en fuldautomatisk espressomaskine. Det er en investering, som betaler sig tilbage mange gange, i form af fornøjelsen ved at nyde perfekt brygget kaffe hver eneste dag.

Det skal dog lige nævnes, at dette er min første espressomaskine herhjemme, så jeg kan ikke sammenligne denne med andre. Men jeg kun kigger på smagen af kaffen, så er den på barista-niveau.

Bedste priser og tilbud på DeLonghi Magnifica S

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button