Bedste WiFi Forstærker til prisen

WiFi og trådløst internet er noget som er overalt. I hjemmet, på skoler og arbejdspladser, i supermarkederne osv. Og vi er blevet så vant til at det er der, at vi ikke tænker så meget over det. Men når det så pludselig kniber med signalet eller Wifi´en helt forsvinder – så er helvede løs.

Nu til dags bliver huse større og mere energivenlige, og det kan derfor nogen gange være svært at få WiFi overalt i hjemmet. Her er WiFi forstærker, eller WiFi extender/repeater om man vil, en god løsning. En WiFi forstærker findes i forskellige udgaver. Men den nemmeste, billigste og mest udbredte, er de små modeller som blot sætter i en stikkontakt. Den fungere som en lille trådløs router, som fanger det trådløse signal, forstærker det, og sender det videre ud i huset. På den måde kan man forlænge signalet til de steder i huset, hvor det ikke kan nå.

De 5 bedste WiFi Forstærkere til prisen

Der findes 1000-vis af forskellige modeller, som alle lover det samme – bedre WiFi. Men det er bestemt ikke alle som er lige gode. Vi har derfor undersøgt markedet, ved at tale med eksperter, læse forskellige tests og reviews på nettet, samt sammenlignet specifikationer og anmeldelser på de forskellige  produkter. Ud fra denne research har vi fundet de 5 bedste WiFi forstærkere til prisen, på det danske marked:

  1. TP-Link RE650
  2. Netgear EAX20 AX1800
  3. Ubiquiti UniFi 6 Lite
  4. D-Link EaglePro AI (E15 AX1500)
  5. TP-Link RE450

1. TP-Link RE650

TP-Link RE650

Med TP-Link RE650 WiFi forstærkeren får du et produkt, der er intet mindre end idéelt til at forlænge rækkevidden af din WiFi-forbindelse derhjemme.

TP-Link RE650 WiFi forstærkeren giver dig en sikker, stabil og stærk forbindelse – uanset hvor i hjemmet, du befinder dig. Den kommer nemlig med 4 fasttømrede antenner, der alle sender på samme tid for at sikre et så stærkt WiFi-signal som muligt.

Det er nemt at opsætte denne WiFi forstærker derhjemme. Du finder blot et sted i hjemmet, hvor den kan sluttes til strøm. Herfra forbinder den selv til den router, du vælger – følg blot instrukserne i den medfølgende manual.

En af de store fordele ved denne WiFi forstærker er, at den under opsætning helt automatisk fortæller dig, om den modtager et stærkt nok signal fra hjemmets nuværende WiFi-router. Hvis signalet er svagt skal du blot flytte den lidt tættere på hjemmets router. Du skal altså ikke være nogen teknisk ekspert, når du installerer TP-Link RE650 WiFi extenderen.

Du kan også nemt konfigurere dit netværk derhjemme via TP’s app, som du kan hente til din smartphone. Via app’en kan du nemt ændre kodeord, opsætte regler for netværket, osv. Igen noget, der er med til at sikre, at du altså ikke behøver at have den store tekniske snilde for at betjene dette lækre produkt.

Designet på TP-Link RE650 er flot, enkelt og småt. Størrelsen på WiFi-extenderen gør det nemt at gemme den af vejen, hvis du ikke vil se på den. Og hvis det ikke kan lade sig gøre, så er den lækre lille sag altså ikke en skamplet i synsfeltet.

Og nu til det lidt mere nørdede – for dem, der er interesserede.

WiFi extenderen kommer både med en 2.4 GHz-konfiguration og en 5.0 GHz-konfiguration. Hvis den dårlige dækning derhjemme skyldes, at du kører med den hurtigere, men mindre stabile, 5.0 GHz-konfiguration, så får du altså fuld smæk for skillingen med TP-Link RE650.

WiFi forstærker er desuden dobbelt-bånds-konfigureret. Konkret betyder det, at den både videresender routerens 2.4 GHz-signal og routerens 5.0 GHz-signal på samme tid. Det lader dig altså vælge mellem god dækning og god hastighed.

Sidst, men ikke mindst, så kommer TP-Link RE650 også med porte til kablede forbindelser. Har du et Smart TV, der performer bedre med en kablet forbindelse? Eller måske en gamer-computer, hvor du skal præstere i højt tempo? Med denne WiFi extender får du mulighed for at forbinde tingene i dit hjem på den mest optimale måde.

Alt i alt er TP-Link RE650 en fantastisk lille WiFi extender, der gør sit arbejde – og gør det ordentligt. Den passer med stort set alle typer af routere uden problemer med forbindelsen eller kompatibiliteten. Indrømmet, så hører denne WiFi extender ikke just til i den billige ende. Men hvis du gerne vil have god kvalitet for pengene, så går du ikke galt i byen med denne model.

Specifikationer

Højde: 163 mm.
Bredde: 86 mm.
Dybde: 40 mm.
Dataoverførselshastighed: 1733 MB pr. sekund ved 5.0 GHz, 800 MB pr. sekund ved 2.4 GHz
Frekvensbånd: 5,0 GHz, 2.4 GHz

2. Netgear EAX20 AX1800

Netgear EAX20 AX1800

Med Netgear EAX20 AX1800 får du en WiFi extender, der mest af alt minder om en spillekonsol. Og det er måske heller ikke helt tilfældigt – designet emmer af fart, styrke og effektivitet.

Og hvilken WiFi extender vil ikke gerne sende dét signal? (Fangede du den?)

Designet på denne WiFi extender er dog ikke særlig kompakt. Det kan i nogle tilfælde forvolde problemer, hvis du er typen, der helst vil gemme det funktionelle elektroniske udstyr af vejen et diskret sted.

Netgear EAX20 AX1800 kommer med en medfølgende app, der hjælper til med opsætningen. Med app’en forbinder du blot din telefon til WiFi extenderen, og vælger router samt skriver passwordet. Så bliver det simpelthen ikke nemmere at komme i gang.

Med app’en får du masser af tilpasningsmuligheder. Du kan udføre hastighedstests, tjekke forbindelsens styrke og håndtere de forskellige devices i hjemmet, der skal forbindes til internettet via WiFi extenderen. Du kan også tjekke hvor stor forsinkelse, din nye WiFi extender tilføjer til signalet, der sendes og modtages – den såkaldte ping-værdi. Og typisk er denne forsinkelse slet ikke særlig stor.

Denne WiFi extender har fået et ordentligt læs af gode anmeldelser fra kunder, der har investeret i den. Den klarer sig bedst, når det kommer til WiFi extenderens kernefunktion: At forlænge WiFi-dækningen i hjemmet.

En anden ting, som denne WiFi extender klarer rigtig godt, er når der skal streames på flere platforme samtidigt. Hvis du gerne vil se WiFi-streamet TV i stuen, og begge børn har TV’et kørende på hver deres værelser, så kommer I ikke til at løbe ind i problemer af dén grund. For Netgear EAX20 AX1800 streamer nemlig på op til 4 separate linjer, der hver tildeles samme hastighed.

Og her kommer nerd-alert-meddelelsen – for nu skal vi til sagerne for nørderne.

Når det kommer til WiFi extenderens hastighed, så er den (modsat det indtryk, man får af designet) ikke helt så høj som flere konkurrenters. Ved 2.4 GHz-signalet får du en hastighed på 600 MB pr. sekund, og ved 5.0 GHz-signalet får du 1200 MB pr. sekund. Det betyder ikke, at den er langsom – men hvis du jævnligt skal bruge peak-performance, så vil det betyde en smule.

WiFi extenderen her er bagudkompatibel med alle tidligere WiFi-versioner. Konkret betyder det, at hvis du har en forældet router stående derhjemme, der sender gamle signaler, så kan de stadig samles op og sendes videre af en Netgear EAX20 AX1800 WiFi extender. Det gør en verden til forskel, når det kommer til kompatibiliteten. Her skal du altså ikke forvente at løbe ind i forbindelsesproblemer mellem WiFi extenderen og din router.

Kort og godt: Med denne WiFi extender får du altså endnu en glimrende løsning, der sikrer god internetdækning i hele hjemmet. Denne model roses for sin fremragende dækning, men slækker en lille smule på farten, når man sammenligner den med øvrige modeller. Designet er lækkert, men extenderen her fylder også mere rent fysisk end den måske burde.

Specifikationer

Højde: 242 mm.
Bredde: 170 mm.Dybde: 63 mm.
Dataoverførselshastighed: 1200 MB pr. sekund ved 5.0 GHz, 600 MB pr. sekund ved 2.4 GHz
Frekvensbånd: 5,0 GHz, 2.4 GHz

3. Ubiquiti UniFi 6 Lite

Ubiquiti UniFi 6 Lite

Hvis vi endelig skal hæfte os ved designet som et centralt, vigtigt element for en WiFi extender, så viser Ubiquiti Unifi 6 Lite hvordan dét skal gøres. Med denne lækre lille sag af en WiFi extender får du nemlig et apparat, der ikke blot øger funktionaliteten i hjemmet: Den pynter i virkeligheden også, og kommer ikke til at stå i vejen, uanset hvor i hjemmet du så vil placere den.

WiFi extenderen kommer i en perfekt rund form med en knap i midten – ja, måske minder den mest af alt om en future-tech version af en Jeopardy-knap. Ubiquiti Unifi 6 Lite er lavet specifikt til, at du nemt skal kunne hænge den op på væggen eller endda i loftet. Antennerne i WiFi extenderen retter sig udad fra fronten, så den vil bedst passe til ydervæggene loftet i etageløse boliger.

Skal vi tale mere om den funktionelle side af apparatet lader den sig selvfølgelig begrænse en smule af størrelsen på designet. Den kan videreformidle internettet fra din router i hastigheder, der ligger i topklassen med sit 5.0 GHz-bånd – og dét er jo noget af det vigtigste. Til gengæld kan den nogle gange godt få problemer med at give en ordentlig dækning, hvis området, den skal hjælpe med at dække, er stort. I så fald kan WiFi extenderen skifte bånd fra 5.0 GHz til 2.4 GHz for bedre dækning – men i Ubiquiti UniFi 6 Lite er 2.4 GHz-båndet af en ældre generation, hvilket betyder, at den dermed laver et uproportionelt stort kompromis med hastigheden.

En Ubiquiti UniFi 6 Lite er altså bedst at bruge i situationer, hvor du blot har en enkelt lille side eller hjørne af boligen, hvor forbindelsen er dårlig. Men hvis du regner med, at den dækker halvdelen af en stor bolig, så vil den komme til at skuffe dig.

WiFi extenderen kommer med en app, der hjælper dig med opsætningen. Her fortæller den dig bl.a. hvor stærkt signalet er, som den modtager fra routeren – er der signalproblemer skal du blot flytte dig lidt tættere på din router. App’en giver dig også et væld af øvrige konfigurationsmuligheder – fx kan du håndtere de forskellige brugere, devices mm. direkte fra interfacet i app’en.

Og her kommer der nu lidt ekstra data at gnaske på for nørderne.

Den primære svaghed, som Ubiquiti UniFi 6 Lite kommer med, er som før nævnt, at dens 2.4 GHz-bånd er af en ældre generation. Konkret betyder det, at hvis WiFi extenderen finder det nødvendigt at skifte over på 2.4 GHz-båndet, så vil hastigheden ændre sig fra ca. 1200 MB pr. sekund til 300 MB pr. sekund – altså, en forringelse i internet-tempoet på 75%. Havde 2.4 GHz-båndet været af den nyeste generation ville den kunne levere dobbelt så hurtige hastigheder på dette bånd.

Som opsummering kan vi konkludere, at denne WiFi extender bytter noget af funktionaliteten ud til fordel for et design, der bare spiller. Hvis designet virkelig betyder noget for dig, og detaljerne vedr. funktionaliteten ikke spiller en lige så stor rolle, så vil en Ubiquiti UniFi 6 Lite stå på din ønskeliste.

Specifikationer

Diameter: 160 mm.
Dybde: 33 mm.
Dataoverførselshastighed: 1201 MB pr. sekund ved 5.0 GHz, 300 MB pr. sekund ved 2.4 GHz
Frekvensbånd: 5,0 GHz, 2.4 GHz

4. D-Link EaglePro AI

D-Link E15 AX1500

Med en D-Link E15 AX1500 (EaglePro Ai) WiFi extender får du en signal-forlænger, der umiddelbart ser simpel og ordinær ud. Alligevel gemmer den på mere under overfladen end man lige skulle tro.

Lad os begynde med designet, der – indrømmet – ikke er specielt prangende. D-Link e15 AX1500 (EaglePro Ai) minder mest af alt om en lille robot, der formmæssigt har ladet sig inspirere af et billedrørs-TV med antenner på toppen fra 50’erne. Til gengæld er den simpel at slutte til. Du skal nemlig blot smide den i en stikkontakt et sted, hvor den holder sig selv. Og vi har jo alle en stikdåse med et ledigt stik et sted under sofaen.

Dækningsmæssig er denne WiFi extender fremragende. Den dækker snildt op til 200+ kvadratmeter, og sender signaler i alle retninger. Befinder du dig dog i periferien af WiFi extenderens dækningsområde skifter den dig over på en 2.4 GHz-bånd – og her kommer hastigheden ekstra meget til kort. Læs mere om dette længere nede.

Til gengæld er denne WiFi forstærker topmoderne, når det kommer til øvrige funktionaliteter. Den kommer bl.a. med flere smarte AI-features – fx AI WiFi Optimizer. Med AI WiFi Optimizer afsøger WiFi extenderen selv de ledige frekvensbånd i hjemmet, og sætter nye devices på frekvensbånd, der kan køre uforstyrret. Det giver dine smarte apparater i hjemmet en optimal performance uden forstyrrelser i signalet.

Igen kommer denne WiFi repeater også med en app, som du kan styre den fra. Og app’en giver dig flere funktionaliteter end vi har set hos nogle af de andre WiFi extenders. Ud over alle de “normale” funktionaliteter, som en app giver dig adgang til ved en WiFi extender, så kan du også med denne tidsindstille dit WiFi derhjemme. Hvis du for eksempel gerne vil lukke for internettet i bestemte tidsintervaller i hverdagen, så har du mulighed for at opsætte det automatisk i app’en. På den måde kan du være med til at fremme ekstra kvalitetstid, som I kan nyde sammen i familien.

Og her lidt til tech-nørderne.

WiFi extenderens langtrækkende 2.4 GHz-bånd lider af den samme sygdom som andre WiFi extenders på denne liste. Sygdommen hedder alder. Det er et gammelt bånd, dette apparat kører på, og derfor kan du opleve ekstra nedsatte hastigheder, når den skifter over. 2.4 GHz-båndet leverer blot 300 MB pr. sekund, op mod 1201 MB pr. sekund ved 5.0 GHz-båndet.

Alt i alt et glimrende alternativ, når du skal have en god, funktionel WiFi extender. Prisen på denne extender ligger i den billige ende ift. mange andre. Skal du have en WiFi extender på budget, så kunne en D-Link e15 AX1500 (EaglePro Ai) være sagen for dig.

Specifikationer

Højde: 105 mm.
Bredde: 64 mm.
Dybde: 50 mm.
Dataoverførselshastighed: 1201 MB pr. sekund ved 5.0 GHz, 300 MB pr. sekund ved 2.4 GHz
Frekvensbånd: 5,0 GHz, 2.4 GHz

5. TP-Link RE450

TP-Link RE450

Vi slutter listen af med endnu et TP-Link-produkt – her TP-Link RE450. Denne model sniger sig ind blandt de smarte, små WiFi extenders på markedet. Modellens form minder om storebroderen, TP-Link RE650. Her får du blot 3 antenner istedet for 4 – dog mener vi ikke, at det kommer til at udgøre den store nedgradering.

TP-Link RE450 kan både bryste sig af fremragende dækningsevne og høje hastigheder. Signalet sendes ud i alle retninger – også vertikalt. Du kan altså nemt bruge denne WiFi extender til at dække tilstødende rum på både 1. etage og kælder, selvom den er tilsluttet på stueetagen.

WiFi extenderen er også nem at tilslutte – du smider den blot direkte i stikkontakten og tænder for den. Med den medfølgende app har du mulighed for at forbinde den til din eksisterende routers WiFi. Og hvis du bare gerne vil gøre det helt nemt, så trykker du blot på tilslutningsknappen på din router, og efterfølgende på den tilsvarende knap på WiFi extenderen. Og dét var dét – så er du kørende! Nemmere bliver det ikke.

Når du finder et passende spot, hvor du kan tilslutte WiFi extenderen i din bolig, så læg mærke til lampelyset i midten af apparatet. Hvis lyset er blåt, så betyder det, at signalet til routeren er fint. Lyser lampen derimod rød betyder det, at du er kommet for langt væk fra din router. I dette tilfælde skal du tilslutte WiFi extenderen et sted, der er lidt tættere på.

WiFi extenderen er kompatibel med stort set alle routere derude, så på denne front er den også et sikkert køb.

Og her er lidt for nørderne at gnaske videre på.

Når det kommer til hastighederne på de forskellige båndbredder, så får du med denne WiFi-extender fint med tempo under signalet. Extenderens 5.0 GHz-bånd giver en signalhastighed på 1300 MB pr. sekund, og på 2.4 GHz-båndet er hastigheden på 450 MB pr. sekund. Du kan ikke forvente mere af en WiFi repeater på denne størrelse – og faktisk heller ikke altid af WiFi extenders, der er større endnu.

Vil du alligevel op i højere hastigheder, og en smule bedre dækningsevne, så er det altså igen storebroren, du skal have fat på – TP-Link RE650. Det var WiFi extenderen, som du så længere oppe på siden.

Alt i alt er denne lille WiFi forstærker altså noget af en sværvægter. Designet er neutralt, hvis ikke en smule lækkert – og i alle tilfælde er extenderens størrelse sådan, at du nemt kan gemme den væk, hvis du ikke vil se på den.

Specifikationer

Højde: 163 mm.
Bredde: 76 mm.
Dybde:  67 mm.
Dataoverførselshastighed: 1300 MB pr. sekund ved 5.0 GHz, 450 MB pr. sekund ved 2.4 GHz
Frekvensbånd: 5,0 GHz, 2.4 GHz

Opsætning af WiFi Forstærker

For få år tilbage, krævede opsætningen af en WiFi Forstærker, at man havde ekspertise og en god portion tålmodighed for at finde den bedste placering, som ideelt var midt i mellem routeren og den døde zone. Men de fleste af nutidens routere og WiFi forstærkere understøtter Wifi Protected Setup (WPS), hvilket gør at man kan forbinde enhederne blot ved at trykke på et par knapper, navngive dit nye udvidede netværk og oprette en netværksadgangskode.

Desuden tilbyder næsten alle producenter webbaserede opsætningsguider og illustrerede instruktioner, der hjælper dig med at konfigurere grundlæggende trådløse indstillinger. Nogle (men ikke alle) WiFi extenders er udstyret med LED-statusindikatorer, som fortæller dig om forlængeren er for langt fra routeren. Nogle WiFi extenders kan også tilbyde avancerede routerlignende funktioner såsom gæstenetværk, adgangsplanlægning og medieserverfunktioner.

Hvor er det bedst at placere sin WiFi Forstærker?

Har du et sted i dit hjem hvor der ikke er noget WiFi, eller hvor forbindelsen er utrolig dårlig, er det her du skal starte.

Den bedste fremgangsmåde er at tilslutte forlængeren et sted tæt på den døde zone, du forsøger at få på internettet, men IKKE INDE i den døde zone. WiFi Forstærkeren har brug for at selvstændigt signal, for at virke.

For at finde et godt sted, tag fat i din telefon eller laptop, opret forbindelse til dit hjemmenetværk og kør nogle internethastighedstests på forskellige steder, der støder op til den pågældende døde zone. Når du først har fundet et sted i nærheden af den døde zone, der stadig rammer brugbare upload- og downloadhastigheder (helst mindst 50 % af det, du er i stand til at ramme tæt på routeren), så er du sandsynligvis et godt sted.

Andre betegnelser for WiFi Forstærker

Som nævnt i starten af denne artikel, har en WiFi Forstærker mange forskellige navne og betegnelser. Så hvis du i din søgen efter den bedste og billigste WiFi Forstærker, støder på en af følgende betegnelser – så er det altså præcis det samme.

  • WiFi Forstærker
  • WiFi Extender 
  • WiFi Repeater
  • WiFi Forlænger
  • WiFi Booster
  • Signalforstærker til Wifi
  • Internet forstærker

Der kan være betegnelser som jeg ikke lige har nævnt, men med disse navne, er du godt klædt på.

Kilder og Links

Vi har læst mange forskellige anmeldelser og produkttests på både danske og udenlandske hjemmesider. Og ud fra alle disse, har vi udvalgt de 5 bedste WiFi Forstærkere, som du finder på denne side. 

Herunder finder du links til nogen af de hjemmesider vi har benyttet i under vores research:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button